(UIT JE) DOPPEN KIJKEN IN HET LEIJPARK

doppen
Foto: Henk de Winter // Het "regenboogzebrapad" heeft er concurrentie bij! Sinds enkele weken doemt een kleurenpalet op in het wandelpad van de Leybrug in het Leijpark, compleet bestaande uit bierdopjes. Henk de Winter stuurde de foto naar het Brabants Dagblad, hij ziet er ‘de mooiste bestrating van Tilburg’ in.

Een mooi staaltje burgerlijke ongehoorzaamheid, of noem het guerrillakunst of streetart. Het kunstwerk in de zachte grond van de Leybrug bestaat uit wel honderden gekleurde bierdopjes. Niet alleen van bieren, maar ook Fanta, Rivella en Bitter lemon. De ene keer netjes gesorteerd in een ruit, in een andere strook weer volledig willekeurig. De regenboogbetegeling in wording is te vinden bij een overkapping in het park, welke speciaal neer is gezet voor ouderen om even te zitten tijdens een wandeling in het park. De veroorzaker van het kunstwerk zal dan waarschijnlijk ook te vinden zijn in gepensioneerde sfeer.

,,Een van hen is ermee begonnen bierdopjes in de brug te stoppen”, verklaart De Winter tegen het Brabants Dagblad. ,,Hij haalt ze overal op. In het wijkgebouw, in het café. Maar er zijn ook mensen die doppen aan hem geven. Ikzelf ook.” Wie de kunstenaar is? ,,Ik weet niet of ik zijn naam mag doorgeven. Zodra ik hem gezien heb, zal ik het laten weten.”

Of de groenvoorziening het kunstwerk ook kan waarderen en intact zal laten is nog niet bekend.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.