UN BIJZONDER DELLEKE: DE KRUIKENSTAD KNETTERDEL

83750048_1374000752805374_3671900204300238848_n
De Schrobbeler bonbon, de Kruikenbal en de Kruiket. Snacken op zijn Kruikenstads wordt ieder jaar spannender, met als nieuwe hoogtepunt: een ode aan Prins Knet d'n Irste (en Veul gere?), de Kruikenstad Knetterdel! 

De frikandel speciaal kennen we allemaal, maar Joël Sturmans uit Beesel (Limburg) was van mening dat het nóg specialer kan. Hij bedacht de knetterdel. De knetterdel bestaat uit de vertrouwde frikandel, maar de specialiteit zit ‘m in de mayonaise mét knettersuiker. De nieuwe snack werd vorig jaar tijdens de Soundmixshow met Henny Huisman in Limburg gepresenteerd. De knetterdel bleef lange tijd een zeer zuidelijke specialiteit, maar klimt nu hogerop onder de rivieren.

De limited “Prins Knet” editie van de Knetterdel is vlamnieuw en het is vooralsnog niet bekend of een Tilburgse snackbar deze culinaire versnapering ook gaat verkopen, maar niet getreurd, voor een schamele 2,99 euro is de knettersuiker ook in de webshop te koop en kun je het zo in heel Kruikenstad eten. “Gewoon een bakje mee in je jaszak en een frikandel met bestellen!” Wat Prins Knet er van vindt? “Dat weet ik nog niet, ze zijn pas net in de verkoop! Maar zodra ik zijn adres heb komt er zeker een proefpakketje zijn kant op!” belooft Joël.

Oja, voor wie denkt dat een vette frikandel  met romige mayo en zoete suiker een gekke combi is: niet gevreesd. De knettersuiker is namelijk geen echte suiker, maar smaakloos. Volgens de bedenker geeft het alleen een ‘ontploffende sensatie in je mond’. Culisjors, komt d’r maar in met die recensie!

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.