UNIEK HARDLOOPEVENEMENT IN EN OM WILLEM II STADION

Op vrijdagavond 28 juni a.s. vanaf 19 uur is het Willem II Stadion speciaal geopend en ingericht voor een uniek hardloopevenement: de Stadion Run Tilburg. Alles staat in het teken van hardlopen en plezier hebben. Er is een family run waarbij kinderen tot 12 jaar met een begeleider 1.896m afleggen en een 5km en 10 km run voor individuele hardlopers. Business teams tot 6 personen kunnen zich ook inschrijven met het hele team om mee te doen aan de 5km of 10 km. Inschrijven voor dit evenement is mogelijk via www.stadionrun-tilburg.nlDe organisatie rekent op meer van 300 deelnemers. 

Sponsoring en goede doelen

De gehele opbrengst van de Stadion Run Tilburg gaat naar twee goede doelen: De Johan Stekelenburg Stichting en Stichting Willem II Betrokken. Een deel van het inschrijfgeld en bijdragen van sponsoren is voor deze doelen gereserveerd. Er zijn verschillende sponsormogelijkheden en extra sponsoren zijn nog van harte welkom. 

Parcours

De family run van 1.896m staat in het teken van het oprichtingsjaar van Willem II (1896). Deze afstand wordt veelal in het stadion afgelegd, waar tribunes en catacomben niet vergeten worden. Het parcours van de 5k en 10km runs is zowel in als buiten het stadion. 

Professionele organisatie

De Stichting Stadion Run Tilburg is bedenker en organisator van dit hardloopevenement en maakt hiervoor gebruik van de expertise van Stadium Fun Run/EPIC in de Running, een evenementenbureau dat al enkele jaren hardloopwedstrijden organiseert in en om sportstadions. ‘Zo garanderen we een goed georganiseerd evenement en kunnen we er ook nog onze eigen evenement van maken, waarbij bewegen met plezier voorop staat,’ aldus bedenker van het evenement, Miel van Berkel van MvB TRAINING uit Hilvarenbeek. 

Over Stichting Stadion Run Tilburg

Een viertal enthousiaste, sportieve heren hadden eens een idee… een hardloopevenement organiseren in het Willem II Stadion, voor iedereen, zonder winstoogmerk en gekoppeld aan een goed doel. Bijna een jaar later is het zover. De organisatie is in handen van Bart Naber, Michel Klinkenberg, Miel van Berkel, Marcel van de Rande. 

Over De Johan Stekelenburg Stichting

De Johan Stekelenburg Stichting heeft als doelstelling om kansarme kinderen vooruit te helpen en aan de maatschappij deel te laten nemen. Dit doen zij door te focussen op kleinschalige projecten. Straatvoetballertjes helpen aan uitrusting. Kinderen die muziek willen maken instrumenten bezorgen. Of de contributie betalen voor hun favoriete vereniging. Maar de stichting kan voor een groepje kinderen ook een vakantie organiseren. Samen huiswerk maken in een buurthuis onder begeleiding van Pabo studenten. Allemaal concrete hulp die we bieden. Gewoon in Tilburg. De Johan Stekelenburg Stichting is zodanig georganiseerd dat alle middelen direct bij projecten met en voor kansarme kinderen terecht komen.

Over Stichting Willem II Betrokken

Al sinds 1896 is Willem II dé voetbaltrots van Tilburg. Naast het leveren van aantrekkelijk voetbal staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel bij Willem II. Om voetbal en samenleving zo goed mogelijk met elkaar te verbinden is in 2016 Stichting Willem II Betrokken opgericht. 

Willem II Betrokken ondersteunt en initieert maatschappelijke initiatieven in Tilburg en omgeving, hierbij gebruik makend van de kracht en uitstraling van Willem II. De profvoetballer en trainer als rolmodel en het Koning Willem II stadion als inspirerende (leer)omgeving maken onze doelgroepen sterker en vergroten hun kansen. Hierbij staan de thema’s Educatie, Participatie en Gezondheid centraal. Samen met onze partners en door onze activiteiten en projecten zetten we ons in voor iedereen in Tilburg. Willem II is namelijk meer dan voetbal alleen!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.