URBAN SKETCHING IN TILBURG

Urban Sketching, de naam spreekt voor zich, is het schetsen van een stedelijke omgeving, binnen of buiten. Het is een moderne vorm van impressionisme, een kunststroming uit de tweede helft van de negentiende eeuw gericht op de beleving van het moment. Kunstenaar Niels Mud is sinds vorig jaar bezig met Urban Sketching en organiseert ook tekensessies in Tilburg. En wij zouden Wij Zijn Tilburg niet zijn als we jullie die Tilburgse schetsen zouden onthouden. Dus bij deze.

,,Ik werk veel met inkt (ballpoint, fineliner of vulpen) maar uiteraard kan je met elk materiaal tekenen.” aldus Niels.

LocHal – Niels Mud

,,Sinds mei vorig jaar ben ik bezig met het Urban Sketching en ik organiseer ook tekensessies in Tilburg. Zo hebben we onder andere in het natuurmuseum Brabant getekend en in de LocHal.”

Piushaven – Niels Mud

,,Als het weer straks weer wat aangenamer wordt zal er ook weer meer buiten worden getekend.”

Natuurmuseum Brabant – Niels Mud

Wil jij ook mee met Niels tijdens een tekensessie? Dan kun je je hier inschrijven.

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.