VAAR-WEL: PARTYBOOT DE ALBATROS IN DE PIUSHAVEN STOPT ERMEE

Elke Tilburger kent partycentrum De Albatros. Het ruim 100 jaar oude schip kwam in 1983 naar de Piushaven om daar een vaste standplaats in te nemen. De Albatros werd vroeger nog gebruikt om producten te vervoeren over de Friese wateren. Tilburgers zullen de boot vooral kennen als gezellige en vooral unieke feestlocatie. De partyboot gaat er helaas mee stoppen.

Althans, de huidige eigenaren Walter en Antoon nemen afscheid van hun geliefde schip. Zij hebben ruim 18 jaar aan het roer gestaan en hebben voor veel gezelligheid gezorgd in de Piushaven. Toen zij de partyboot kochten in 2000, is er een geheel nieuwe bodem aangebracht. Sindsdien is de boot een locatie geweest voor vele feestjes.

De eigenaren runnen sinds 13,5 jaar ook Ambrosiushof, dagbesteding voor mensen met dementie of geheugenproblemen. Zij gaan zich nu helemaal richten op de dagbesteding en zeggen vaarwel tegen hun schip.

Stadsbrouwerij013 gaat de boot uitbaten. Op de website van de brouwerij valt te lezen dat De Albatros in een nieuw jasje wordt gegoten onder de naam ‘De Bierboot’. Hamburgers eten en de bieren proeven van de brouwerij of de gehele boot afhuren voor een knalfeest, het kan allemaal.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.