VAN LELIJK NAAR GROEN: WAT IS ER MET DE KATTERUG GEBEURD?

Het zal je niet ontgaan zijn dat de Katterug niet het mooiste gebouw ooit is, sterker nog; de Katterug is recent nog verkozen tot ‘lelijkste flat van Brabant’. Nou, niet meer dus. In de nacht van 21 op 22 mei hebben Elho en Hederawinkel.nl een guerilla-actie uitgevoerd en de Katterug bekleed met zo’n 2.400 (!) hedera’s in 800 balkonbakken. Helemaal in het geheim. 
Zo ziet de Katterug er nu uit, vol met planten!

Met deze guerilla-actie willen de twee Tilburgse bedrijven laten zien dat je gelukkiger wordt van meer groen om je heen. “Juist in een tijd van urbanisatie en digitalisering hebben mensen meer dan ooit behoefte aan natuur om zich heen. Door meer natuur in je leven te halen, voel je je gezonder, gelukkiger en het boost je energie. Een betere plek dan de Katterug voor deze actie konden we niet verzinnen.”

Dat er iets moest gebeuren is al langer bekend, er zijn de afgelopen jaren namelijk al meerdere plannen de revue gepasseerd om de Katterug te vergroenen. Het kwam er echter nooit van. Hoe gaaf is het dat Hederawinkel.nl en Elho het heft in eigen handen hebben genomen en er zelf voor gezorgd hebben dat de Katterug groener en mooier is geworden. 

Het doel van de actie was simpel en puur. De bewoners van de flat blij maken met een groene metamorfose. Er is bijna een halve kilometer (464 meter) aan balkonbakken met hedera’s opgehangen. Bijkomend voordeel is dat de hedera een luchtzuiverende eigenschap heeft. Wel zo fijn boven de Cityring.

Impressie van hoe het er over een tijdje uit kan zien!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.