VERBEETEN CHALLENGE: SAMEN GELD OPHALEN VOOR ONDERZOEK NAAR KANKER

Foto: Verbeeten Challenge 

Op zondag 8 april vindt de vijfde editie van de Verbeeten Challenge plaats in Tilburg, Den Bosch en Breda. De Verbeeten Challenge is een sportieve dag voor alle leeftijden met uiteenlopende activiteiten en routes tussen de drie Verbeeten Instituten. Ook dit jaar kun je fietsen, wielrennen, (hard)lopen, skeeleren, mountainbiken, bootcampen of mee doen aan de Kids Challenge.

Alle opbrengsten van de Verbeeten Challenge gaan naar onderzoek naar patiëntvriendelijk behandelmethodes door het Instituut Verbeeten. Dit is het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch, dat al meer dan 60 jaar zorg levert op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Het is echter geen academisch instituut, zodat ze hun specifieke onderzoeken zelf moeten bekostigen. Onderzoeken en diverse behandelmethodes kosten veel geld. De opbrengst van de Verbeeten Challenge 2018 gaat naar een project dat is gericht op het verbeteren van de behandeling van vrouwen met borstkanker.

Heb jij zondag 8 april in je agenda staan?
Er is de hele dag van alles te beleven. De fanatiekelingen starten om 2 uur ‘s nachts (357 km wielrennen!), 6 uur ‘s ochtends (238 km wielrennen) en om 7.30 uur (wandelen 32 km) vanaf Instituut Verbeeten. De grote meute start tussen 9 uur en 11 uur: wielrennen, mountainbiken, fietsers, wandelaars.

Om 9 uur is de burgemeester van Tilburg aanwezig om het startschot te geven. Om 11 uur komt Bucky van de Tilburg Trappers en hopelijk zullen ook spelers van de Tilburg Trappers aanwezig zijn. (dit is afhankelijk van het verloop van hun wedstrijden deze week). Bekende Tilburger Leo Alkemade is er ook en fietst mee met Team Mont Ventoux. De hardlopers vertrekken om 13.30 uur en zullen een paar keer langs het Verbeeten Instituut voorbij komen.

Om 15.15 uur start de bootcamp op het terrein waar iedereen aan mee kan doen
Voor bezoekers, supporters en kijkers is er van alles te beleven: er staan diverse foodtrucks, gezellige muziek op de achtergrond en kinderen tot 12 jaar kunnen zich vermaken op het Pellikaan Kidsplein. Alle deelnemers zullen uiterlijk 16.00 uur weer terug in Tilburg zijn, en dan start ook de Kidschallenge, waarbij de kinderen zoveel mogelijk rondjes rondom het Instituut lopen om geld op te halen voor het goede doel.

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.