[VIDEO] DE DAG VAN DE ARCHITECTUUR – THEATERS TILBURG

CAST zette tijdens de Dag van de Architectuur in 2019 de Tilburgse architectuur in de schijnwerpers. Je kon deelnemen aan verschillende excursies, rondleidingen en activiteiten. Maar alles in 2020 is anders, zo ook deze dag. Daarom heeft CAST een online excursie voor je. In de aflevering neemt Tim je mee langs Theaters Tilburg.

Theaters Tilburg is een nogal markant gebouw in onze stad. Als je met je rug naar de Schouwburg Promenade staat zie je een enorm object met allerlei verschillende vormen en lijnen. Massief versus luchtig. Imponerend. Maar ook (of vooral) aan de binnenkant gebeurt een hoop, het bestaat namelijk uit 3 verschillende podia of zalen. De Studio, de Concertzaal en de Schouwburg. Wat zijn de verschillen tussen deze zalen en hoe kwamen ze tot stand? Heb je ooit gehoord van de Koperen Kees? Waarom is die toren zo hoog en zonder ramen?

Allemaal vragen, net zoveel antwoorden.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.