[VIDEO] “DE TILBURGER” OP FILM IN STOERE MINI DOCUMENTAIRE

Zwart-wit, dan weer kleur. Alsof het een videoclip is, maar dan mét inhoud. Filmachtige shots en korte quotes sieren een nieuwe serie mini docu's. "NulDerTien Stories" heet het en het laat de échte verhalen van Tilburg zien. Die van de straat, van de Tilburger en van verschillende subculturen die Tilburg de stad maken waar wij zoveel van houden. "Gewoon gemaakt uit liefde voor de stad, snapte."

Gepakt en gezakt lopen ze over een kale Korte Heuvel: Max Droog (van Droog Video) met zijn camera, terwijl hij de gevels van de cafés in beeld brengt en zijn linkerhand Kees “Bellatores”, althans, zo noemt hij zichzelf graag. Samen speuren ze de straten en wijken af naar verhalen en typetjes, want onze stad is niet voor één gat te vangen. “Ik ben maar een simpele Tilburgse ziel hoor, vroeger een beetje kwallen samen met Max. Samen naar Willem II. Maar het leek ons echt enorm tof om de stad van binnenuit te laten zien, op een andere manier dan dat andere media dat doen,” verteld Kees, “Gewoon uit liefde voor de stad, snapte.” Ondertussen draait Max nog wat extra filmmateriaal van hun gast die aflevering, poppenspeler Frans van der Meer. “Tilburg is zo dynamisch, er komen zo veel verschillende dingen samen. Daarom willen we ook echt vanuit alle hoeken en gaten verschillende Tilburgers interviewen. Van Willem II fans, tot tattoo-artiesten en frietenbakkers tot andere ondernemers of ja, bijvoorbeeld Ferry van de Zaande.” Hij doelt op het alter-ego van hun gast.

“We zijn gewoon een raar volkje”, “Mensen buiten de stad snappen dat niet” of “Het is gewoon één groot dorp” zijn enkele uitspraken van de markante types uit de serie. Voor én door de stad, dat is het motto.

Vanavond komt de tweede aflevering van de serie online, “en er zullen er nog vele volgen.” Volg de mannen op instagram voor meer toffe video’s over onze stad.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.