[VIDEO] START BOUW VAN MINDLABS IS BEGONNEN!

Naast de LocHal wordt de komende tijd verder gebouwd aan het Mindlabs-gebouw. De keldervloer is klaar, de bouwers kunnen de hoogte in. Dinsdag 12 januari werd door opdrachtgevers, aannemers en partners digitaal geproost op de voortgang van de bouw. De nieuwbouw rondom de stalen spanten van de voormalige Hal 70 wordt zichtbaar. De aannemer kan nu starten met het plaatsen van de vloerdelen. Waardoor het gebouw de hoogte in kan. Mindlabs wordt een pand dat past bij de uitstraling en de ambities van de Spoorzone. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven gaan in het nieuwe gebouw samenwerken onder de vereniging MindLabs. Ballast Nedam en Binx Smartibility werken samen aan de realisatie van het gebouw. Begin 2022 wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen.

Bruisend ecosysteem
Wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg. “We willen meer doen met de aanwezige kennis in onze stad. MindLabs is daar een belangrijk onderdeel van omdat het hele specifieke kennis rondom kunstmatige intelligentie, datatechnologie, interactieve technologie en de toepassing daarvan samenbrengt. MindLabs wordt daarmee het bruisende ecosysteem van de Spoorzone.”

Eigenaren zijn de gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen, die de Hogeschool Journalistiek (FHJ) hier gaat huisvesten. Marjo Spee, directeur Hogeschool Journalistiek: “Het is voor FHJ belangrijk om naar de Spoorzone te verhuizen omdat de studenten dan midden in het maatschappij zitten, letterlijk. Daar waar de journalistiek hoort. Hier kunnen ze samenwerken met het werkveld, maar ook met het MBO en WO. Ieder vanuit de eigen expertise.”

De overige MindLabs-samenwerkingspartners, DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University, Uitgeverij Zwijsen, Thebe/De Wever. huren delen van het nieuwe pand. In de toekomst zullen nog meer organisaties aansluiten bij het MindLabs Ecosysteem, waaronder start-ups en scale-ups.

Samenwerkingsverband
MindLabs is een samenwerkingsverband opgericht door Tilburg University, Fontys Hogescholen, ROC Tilburg, gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant en DPG Media. Het is een samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Van middelbaar beroepsonderwijs tot en met wetenschappelijke onderzoek. MindLabs streeft naar structurele samenwerkingen waarin kennis en kunde gedeeld wordt om innovatieve technologie in te zetten voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.