[VLOG] Tilbucketlist #1 – Dineren in de McDonald’s (en meer over de verbouwing!)

TILBURG – Onze Tilbucketlist staat vol gare of toffe dingen die je eens gedaan moet hebben in onze stad! Bijvoorbeeld: Dineren bij McDonald’s Tilburg Centrum! Eén van onze stadsvloggers Bastiaan van den Heuvel neemt zijn vlogcamera mee naar dit bijzondere etentje, namelijk het laatste avondmaal in de oude McDonalds voor de verbouwing. Wat gaat er allemaal veranderen?

Op 18 februari serveerde de McDonald’s zijn laatste hamburgers en friet in de oude setting. Het restaurant sluit voor 5 weken voor een grote verbouwing. De capaciteit van de “Mac” blijft ongeveer hetzelfde. De grootste veranderingen is de toevoeging van McCafé, het concept waarbij de McDonald’s ook luxe koffie en gebakjes serveert, iets wat al langer op het verlanglijstje van de franchisenemer stond. Verder komt er een compleet nieuwe inrichting, “veel lichter en frisser”. Wat het oog niet direct zal gaan opmerken is de vervanging van enkel glas in dubbel glas en een extra isolatielaag op het dak, de voornaamste reden hiervan is het verbeteren van het binnenklimaat van het restaurant. Ook de toiletgroepen zullen veranderen en er komt een invalidentoilet.

Anderhalf jaar geleden kreeg de McDonald’s ook al een kleine update, zo kwam er een open keuken en het “zelf-bestel”systeem. De buitenkant van het restaurant is ook al eens opgeknapt, maar de laatste grootse verbouwing was alweer tien jaar geleden.

Verbouwing van de McDonalds in volle gang

Ter gelegenheid van de verbouwing van het restaurant organiseerde Wij Zijn Tilburg in samenwerking met de McDonalds Tilburg centrum een leuke winactie op Facebook waarbij “likers” een laatste avondmaal in het restaurant konden winnen. Een symbolisch diner om even stil te staan bij de 5 weken dat het restaurant dicht zal zijn. Via onze Facebookpagina en die van de McDonald’s zelf zal gedurende de verbouwing de voortgang ook te volgen zijn in een vierluik video’s.

24 Maart om 09.00 uur is de McDonald’s weer open voor bezoekers.  Hoe ze de heropening gaan vieren is nog niet bekend.

Bekijk de vlog van Bastiaan en het interview met Peter van den Dungen “McChef” Tilburg centrum hieronder.

 

Bastiaan