Walk to Fight cancer: Vanuit Tilburg 160 kilometer wandelen voor het goede doel

Op woensdagochtend 27 september starten 22 enthousiaste wandelaars uit Tilburg en omstreken aan een 4-daagse wandeltocht door Brabant ten bate van stichting Fight cancer. Per dag lopen ze 40 kilometer, dus in totaal 160 km. De route ziet er als volgt uit:

Woensdag 27 september : Tilburg – Breda
Donderdag 28 september: Breda – Eindhoven
Vrijdag 29 september: Eindhoven – Den Bosch
Zaterdag 30 september: Den Bosch – Tilburg, met aansluitend een feest bij RAW.

De lopers worden bijgestaan door een team van vrijwillige begeleiders, een arts, en fysiotherapeuten. Tevens mogen zij gebruik maken van gesponsorde busjes en wordt de wandelkleding gesponsord door Tricorp. Iedere deelnemer draagt zijn/haar kosten zelf. De opbrengst gaat dus volledig naar Fight cancer. Iedereen is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Fight cancer
Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen (18-45) die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie. De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Naast Walk to Fight cancer organiseert deze stichting ook Swim to Fight cancer, waarbij deelnemers door de kanalen van verschillende steden zwemmen om geld op te halen voor Fight cancer.

Love.Life.Dinner en Love.Life.Dance
Op zaterdag 30 september komen de deelnemers van Walk to Fight cancer weer aan in Tilburg. Zij worden dan ontvangen door familie en vrienden bij restaurant RAW in de Spoorzone. Er zijn aansluitend een diner en feest georganiseerd waaraan iedereen deel kan nemen. De avond wordt onder andere ook mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Zo zorgt De Jong Snacks uit Rijen voor de bitterballen tijdens de avond. De opbrengst van deze avond gaat grotendeels naar Fight cancer.

Er is inmiddels al veel geld opgehaald voor Fight cancer. Zo zijn er onder andere op zondag 17 september tijdens een wedstrijd van HC Tilburg Heren 1 kinderen met collectebussen rondgegaan. Samen hebben zij ruim €1500,- aan donaties weten op te halen.
Walk to Fight cancer HC Tilburg

De ultieme droom van de Walk to Fight cancer deelnemers is om uiteindelijk kanker verslaan. Hiervoor is nog enorm veel onderzoek nodig en dus ook nog geld. Er kan dus nog vrijblijvend gedoneerd worden. Daarnaast zijn er nog kaarten beschikbaar voor het diner en het feest.

Voor meer informatie over het diner en feest en de kaartverkoop kun je terecht op de website van Walk to Fight cancer. Hier vind je tevens meer informatie over het doneren van een bijdrage.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.