Een warm welkom bij het huiselijke BijZestig

Een OntbijtjeZestig

Tijdens deze ijskoude winterdagen blijven sommige van ons het liefst warm thuis. Helaas moeten de meeste onder ons gewoon op pad, maar thuis zijn kan ook bij BijZestig. Kom opwarmen met een latte macchiato, voel je thuis en geniet van de geur van versgebakken appeltaart of huisgemaakte granola. Kom binnen in de huiskamer van Elly de Charro, waar gastvrijheid en warmte als vanzelfsprekend zijn, want zoals ze zelf zegt “wie goed doet, wie goed ontmoet”.

Het prachtige oude huis aan de Willem II straat waar Elly de Charro altijd al heerlijk heeft gewoond met haar partner en vier kinderen. Dit pand is het ouderlijk huis van de partner van Elly, lang geleden gebouwd door de overgrootouders van meneer De Charro en altijd in de familie gebleven. Het huis heeft een eigen geschiedenis, een eigen verhaal en dit voel je meteen als je binnenkomt. Je komt niet binnen in een gewone lunchroom. Je komt binnen in een stukje familiegeschiedenis. Een huis vol waardevolle herinneringen, waar lief en leed gedeeld is.

Nu twee van haar kinderen uit huis zijn vond ze het tijd om de benedenverdieping om te toveren in een plek waar je kunt ontbijten, lunchen, koffie drinken, maar ook kunt vergaderen en dingen kunt kopen. “Ik vond het altijd al leuk om iets te gaan beginnen, hoe makkelijk is het dan om dat in je eigen huis te doen”, vertelt Elly. De benedenverdieping is voor de gasten van BijZestig. Het gezin De Charro woont er boven. In augustus opent De Charro ook een bed en breakfast. Die ze in de toekomst hoopt te kunnen uitbreiden met een extra kamer.

De schilderijen van Hanne de Charro

De huiskamer is versierd met prachtige beeldhouwwerken, schilderijen en decoratie, wat overigens allemaal te koop is. De kunstwerken zijn gemaakt door de schoonzus van Elly, Hanne de Charro. Ook is er keramiek te vinden, gemaakt door vriend en kunstenaar Wijnand.

Wanneer je binnenkomt voel je gelijk de warmte van een huiskamer. Er is de vrijheid van niks hoeft, alles mag. Kom je voor een praatje of een gebakje, het maakt niet uit, iedereen is van harte welkom. Er zit geen commerciële gedachte achter. Elly wil dat mensen zich hier thuis voelen. En dat is precies hoe ik mij voelde toen ik hier binnen kwam voor een OntbijtjeZestig.

Terwijl ik geniet van mijn vanille yoghurt met granola kijk ik om mij heen. Er is van alles te zien. Aan het met ornamenten versierde plafond hangt een prachtige grote lamp die Elly zelf gemaakt heeft. Op de muur hangen de mooie pentekeningen van Hanne de Charro en op de haard prachtige beeldhouwwerken. Ik neem een slok van mijn cappuccino en kijk voor me uit naar de middenkamer die mooi is ingericht met kunst en decoratie. Er is hier veel moois te bewonderen.

Elly vertelde me waarom ze koos voor het bijzondere concept van BijZestig. “Ik vind het zelf heel leuk om iets klaar te maken en dat andere mensen dat dan lekker vinden. Een dankbaarder iets is er eigenlijk niet.” Ook vindt ze het heel leuk om goede koffie te zetten. Daarnaast is eten het belangrijkste en gezelligste moment van de dag.

Het menu staat vol lekkers dat Elly allemaal zelf maakt. Ze runt BijZestig met veel succes in haar eentje. “Vanaf dag één komen er al mensen en hoe aardig is het als mensen gewoon naar jou toekomen”, vertelt Elly met een glimlach. Ze maakt zelf granola, welke een heerlijke warme zoete geur achter laat in het huis. Ook maakt ze smoothies, heeft ze worstenbroodjes van slagerij Lejeune, salades en verschillende boterhammen met geitenkaas, walnoten en honing of een boterham met zalm. Daarnaast heeft ze boterhammen rosduvel, dit zijn boterhammen met rosbief, ei en duveltjesaus, een echt familierecept.

Elly de Charro snijdt het vers gebakken brood

Op het menu zijn ook taarten te vinden die ze zelf bakt en eigengemaakte soepen die elke dag wisselen. Bovendien heeft ze een uitgebreid aanbod aan koffie en thee. Het is allemaal wel gezond en er is geen vette hap. Dat vind ze zelf ook belangrijk. “Alles gaat vanuit hoe ik het bekijk. En ook vanuit het huis, het ouderlijk huis. Het zijn allemaal familierecepten”, vertelt ze me. “Het mag wel gezond zijn, maar er moet nog wel smaak aan zitten, want anders nemen mensen het niet”, voegt ze er aan toe.

Elly de Charro aan het werk

Een prachtig huis met een heerlijke warme sfeer. Een gevoel van thuiskomen, dat is wat je krijgt als je BijZestig binnenstapt. Waar Elly de Charro met veel passie en liefde je welkom heet. Kom net zoals ik de huiselijke sfeer proeven bij BijZestig.

Openingstijden
BijZestig is woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 08:00 tot 17:00 uur.

Adres
Willem II straat 60
5038 BH Tilburg

Melanie

Melanie (22), geboren en getogen in Ede, student crossmediale communicatie in Rotterdam. Ze woont nu in Helmond en begint met veel enthousiasme aan haar afstudeerstage bij Wij Zijn Tilburg.