WARM WELKOM: MICK IN DE LANGE GOEDZAK

Ik ken Mick van Geene al een jaar of zeven als barman bij Bet Kolen, waar hij negen jaar gewerkt heeft. Toen ik hoorde dat hij de Lamme Goedzak ging heropenen onder de naam ‘de Lange Goedzak’ maakte ik meteen plannen om daar een keer een biertje te gaan drinken. Maar voor het zover is heb ik eerst met Mick, in de Lange Goedzak, om de tafel gezeten en heeft hij me alles verteld wat ik moet weten over de Tilburgs nieuwste aanwinst.

Mick heeft hiervoor negen jaar met heel veel plezier bij Bet Kolen gewerkt, maar toen hij het pand van de Lamme Goedzak online te koop zag staan kon hij die kans niet laten schieten. Binnen een week heeft hij een bod gedaan en na drie weken was het van hem. Alles bij elkaar heeft het minder dan drie maanden geduurd voordat hij er in zat. Hij wist ook al meteen wat hij met het pand wilde doen, de sfeer van de Lamme Goedzak terugbrengen. Dat was immers ook de tent waar hij zelf 25 jaar geleden in de horeca is begonnen.

Wat die sfeer inhoudt? Een bruine kroeg met normale prijzen en veel vaste gasten. Muziek die wel hard kan, maar niet altijd hard hoeft te staan. Je kunt veel jaren ’70 en ’80 muziek verwachten op een praatbaar volume . Het is een open gastvrij café dat zich richt op 35+, maar waar iedereen welkom is. Mick denkt namelijk dat er voor die doelgroep veel te weinig te vinden is in het centrum. Veel horeca richt zich op de jeugd, wat vaak betekent dat het dak er af moet ’s avonds. Iets dat bij de Lange Goedzak dus minder vaak zal gebeuren, gewoon lekker borrelen tot in de late uurtjes.

Het pand is helemaal verbouwd naar eigen inzicht van Mick. Er is een retro stijl aangebracht in het pand wat je overal aan kunt zien. Sommige van de stoelen en tafels zijn al wel 40 jaar oud. De bar heeft Mick naar eigen ontwerp laten timmeren en bestaat uit één stuk eikenhouten stam.

Het is een écht en eerlijk Tilburgs café, met producten van lokale leveranciers. Zo komen de bloemen bijvoorbeeld van stadsfavoriet ’t Boeketje. Ook staat kwaliteit hoog in het vaandel bij Mick en is er kleine eetkaart beschikbaar. De Lange Goedzak is vooralsnog donderdag tot en met zondag open, maar daar kunnen de dinsdag en woensdag nog bij komen deze zomer. Dus zoek jij nog een lekkere oude bruine borrelkroeg, dan moet je de Lange Goedzak zeker een bezoekje brengen!

Floris Biemans

Floris (25) is zeven jaar geleden in Tilburg komen wonen om te studeren. Inmiddels ziet hij zichzelf als een echte Tilburger en is hij volledig ondergedompeld in de Tilburgse cultuur. Met één been voor de bar en één been erachter heeft hij de Tilburgse horeca de afgelopen jaren van binnen en van buiten leren kennen. Floris heeft Tilburg altijd gezien als een stad van vernieuwing, ontwikkeling en vooral veel potentie. Van Spoorzone tot Piushaven tot centrum, hij is overal graag te vinden. Voor Wij Zijn Tilburg gaat hij zijn kennis over de stad gebruiken om Tilburg eens flink onder de loep te nemen.