“WAT AMSTERDAM NIET MEER HEEFT, HEBBEN WIJ NU WEL”

TILBURG – Helemaal waar is het niet, het is gelooge onwaor, maar het bekt wel lekker. Freek (voorzitter van de Stichting Kruikenstad) doelt hier op de nieuwe “selfiemonument” welke momenteel, opgepoetst en wel, pronkt op de Heuvel. I AMSTERDAM is namelijk wel van het Museumplein, maar staat nog elders in West wel, dat terzijde. Nog voordat de binnenstad met betonnen T-blokken gaat zeulen op het Pieter Vreedeplein, schenkt Carnavalsstichting Tilburg ter gelegenheid van het 55-jarige bestaan ons de letters “Kruikenstad”. Om mee op de foto te gaan, compleet met sjaal.

De onthulling op de Heuvel tijdens het Proefblaoze

Het uiteindelijke ontwerp, met de tekst Kruikenstad voluit geschreven, was niet hoe de stichting het zelf voor ogen had. Zij vroegen de kunstenaar eerst om een groen-oranje sjaal tussen twee palen te hangen, maar het is dus een sjaal kronkelend om de carnavalsnaam van onze stad geworden.

De materiaalkeuze is opmerkelijk, de sjaal is echt van wol. Heel weer- en vandalismebestendig is dat niet, dus deze moet nog in epoxyhars. De letters van de zijkant zijn van ongepolijst metaal en van de voorzijde spiegelend. Bijna een tweede Anish Kapoor.

Het monument al vol op in gebruik

Het kunstwerk staat nog tot en met de carnaval op de Heuvel en zal daarna verhuizen naar het station.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.