Weekendagenda Tilburg – 13 oktober/14 oktober/15 oktober

Je hoeft je dit weekend opnieuw geen moment te vervelen. ‘Onze’ sportteams, de Trappers en Willem II, komen weer eens thuis in actie. Daarnaast ook veel uiteenlopende feestevenementen zoals Knit&Knot, Opbokken en de Popronde. We beginnen dit overzicht eens met een evenement op de vrijdag. Verheug je op het moment dat de klok 5 slaat, en je met je collega’s een terrasje kan pakken op een (toch wel) zonovergoten Pieter Vreedeplein.

Vrijdag 13 oktober

De Popronde
Dit jaar wordt de Popronde Tilburg er eentje om je vingers bij af te likken. We trekken alle gekkigheid uit de kast met maar liefst vier gruwelijke acts in Cul de Sac. We hebben ook nog eens de officiële afterparty mogen binnenslepen. Mooier dan dit wordt het niet!

EUT – EUT staat niet voor Ethiopisch Ultramarijn Transport. Waar ze wel voor staan is lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich volledig loos te laten gaan. EUT combineert een Zweeds talent voor melodie met een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure. Hoera voor de 90s!

Korfbal – De nieuwe supergroep Korfbal, bestaande uit leden van The Homesick, Creepy Karpis, Yuko Yuko en Rats on Rafts, speelt sinds korte tijd de hele Nederlandse underground aan gort en denkt nu de Popronde wel aan te kunnen.

Bagdaddy – Bagdaddy, een meisje geboren in Bagdad & opgegroeid in Nederland, is geen onbekende in de muziekwereld. Ze is labelbaas van haar eigen ‘middle-finger-movement’ Bagdaddy Records & boeker bij ‘t Stroomhuis. In deze creatieve broeiplaats ontstonden ook haar eerste liedjes, die ze in de zomer van 2016 opnam met Cairo Liberation Front-producer Yannick Verhoeven.

FATA BOOM – Fata Boom is een samenwerking tussen een Nederlandse indie producer en een jonge zangeres. Door hun gedeelde liefde voor hiphop belanden ze samen in de studio. Daar ontstaat Fata Boom. Harde trippy elektro hiphop met een onweerstaanbare live show. Single ‘D.D.D. (Drop Down Deep)’ doet denken aan M.I.A., Die Antwoord en Missy Elliot.
Tijd: 19:30-03.00 uur
Locatie: Heuvel 48, 5038CS Tilburg

Tilburg Trappers-Füchse Duisburg
Tilburg Trappers lijkt met twee overwinningen in het voorbije weekend de weg naar boven te hebben gevonden. Kan de ploeg van coach Bo Subr de lijn vasthouden en ook koploper Füchse Duisburg pootje lichten?

Tijd: 20.00-23.00 uur
Locatie: Stappegoorweg 3a, 5022DA Tilburg

Zaterdag 14 oktober

Opening kerstshow GroenRijk Tilburg
Op 14 en 15 oktober gaat onze kerstshow open. Deze kerstshow, die weer mooier en sfeervoller wordt, is een onderdeel van het Winter Love Festival genaamd Christmas Experience Center. Lemax, kerstverlichting, kunstbomen, kerstartikelen maar ook diverse kleurenthema’s. We nodigen u uit naar ons toe te komen.Kleine aanvullingen met trend- kerstspullen kunnen snel een groot effect geven in je interieur.

Wanneer je een foto maakt van huidige interieur, of delen ervan, helpen we graag met aanvullingen. Zo creëer je  een frisse nieuwe aanblik!

De ‘Proeftuin’ geeft gelegenheid even een rustpunt te pakken met koffie en iets lekkers.
Tijd: 09.30-20.00 uur
Locatie: Stokhasseltlaan 39, 5049 TB Tilburg

The War of The Worlds (première) – Concertzaal Tilburg
Een overweldigende première! Je neemt science fiction, een boek van H.G. Wells, rockmuziek door een tienkoppige live-band, honderdvijftig geprojecteerde tekeningen en spectaculaire special effects… Dat wordt knallen geblazen in de concertzaal. Voor het eerst is deze science fiction- rockmusical in Nederland in een grote theaterversie te zien. Het verhaal gaat over een aanval van bloeddorstige wezens van de planeet Mars, die met hun driepotige machines de mensheid proberen uit te roeien. Bert Heerink neemt je in zijn rol als journalist mee naar een tijd waarin hij als jonge man middenin deze intergalactische oorlog terechtkwam.

Verwoeste steden, vluchtende mensen, vergeefse tegenaanvallen en de uiteindelijke vernietiging van de buitenaardse wezens. The Eve of the War, Forever Autumn en Brave new world zijn slechts een aantal hits die deze legendarische rockmusical voortgebracht heeft. Ook al is de voorstelling in het Nederlands, de liedjes bevatten de originele Engelstalige teksten. En wat het extra bijzonder maakt: deze voorstelling is gemaakt met het decor van onze concertzaal in het achterhoofd, vanwege het bijzondere lichtkunstwerk en de vorm van de zaal, waardoor de projectiebeelden extra goed tot hun recht komen!
Tijd: 20.30-23.00 uur
Locatie:Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg

Siri Loves Me – Tilburg DansMaand
In Siri Loves Me verbeeldt choreografe Katja Heitmann de wijze waarop technologie de leefwereld beïnvloedt. Krijgen de toekomstige generaties nog de ruimte om hun eigen pad te bepalen in dit tijdperk van Siri, beveiligingscamera’s en BigData? Kunnen zij nog vrij bewegen? Kom het zien op zaterdag 14 oktober op het Pieter Vreedeplein.

Dagelijks loop je door je GoogleMaps-wereld en geloof je dat Siri je altijd de waarheid vertelt. Stadscentra zijn gevuld met camera’s die controleren of je wel op de juiste manier beweegt. Alles dat onmeetbaar is bestaat niet meer. Wetenschap, technologie, meetbaarheid en cijfers zijn de nieuwe waarheid geworden. Misschien wel de nieuwe religie. Tijdens de performance voeren vijftig jongeren uiterst geconcentreerd en met de grootst mogelijke precisie een sereen ritueel uit. Samen bewandelen ze een catastrofale dwaalroute en vormen zij een eiland van verstilling in de voortrazende binnenstad.
Tijd: 14.30-16.30 uur
Locatie: 
Pieter Vreedeplein, 5038 BW Tilburg
Zondag 15 oktober 

Bokbierfestival Opbokken op de Korte Heuvel 
Na een zeer geslaagde eerste editie van bokbierfestival ‘Opbokken’, maken wij ons op voor een mooi vervolg. Aanstaande Zondag, 15 oktober, staat de Korte Heuvel weer geheel in het teken van het roodbruine gerstenat. Zorg dat je hier niks van mist!Via deze pagina houden we je op de hoogte van de deelnemende kroegen en restaurants op de Korte Heuvel. Te zijner tijd wordt hier ook de bier- muziek- en food line-up bekend gemaakt.
Tijd: 14.00-20.00 uur
Locatie: Korte Rekken, Tilburg

Willem II-FC Twente
Aan de Goirleseweg ligt het Koning Willem II Stadion. Dit is al sinds jaar en dag het onderkomen van voetbalclub Willem II. Wedstrijden van de club leveren vaak spektakel op en staan garant voor een leuk dagje uit met vrienden of de hele familie.

Een wedstrijd van de trots van Tilburg bezoeken, is meer dan 90 minuten voetbal. Voor en na de wedstrijd kun je een hapje en drankje nuttigen bij Supporterscafé D’n Beitel, de fanshop is geopend en er worden regelmatig extra evenementen rondom de wedstrijden georganiseerd. De wedstrijden van Willem II zijn ook altijd sfeervol. De fanatieke tribune van de Tricolores, de KingSide, is namelijk het gehele seizoen uitverkocht.
Tijd: 14.30-16.15 uur
Locatie: Goirlese Weg, 34, 5026PC Tilburg

Dynamite Platenbeurs in de Hall of Fame
Op zondag 15 oktober strijkt Dynamite Beurzen wederom neer in de Hall of Fame. Meer dan 160 meter tafels zullen gevuld zijn met duizenden lp’s, singles, CD’s & DVD’s van alle mogelijke muzieksoorten. Daar zit vast en zeker ook een plaat of cd voor jou bij!

Organisatiebureau Dynamite Beurzen en Evenementen organiseert al ruim vijftien jaar platen/cd-beurzen, markten, braderiën en diverse  evenementen. Ze zijn te vinden in bijna alle grote steden van Nederland zoals Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Eindhoven en Alkmaar. Houd de website van Dynamite goed in de gaten voor de laatste updates.
Tijd: 11.00-18.00 uur
Locatie: Burgemeester Brokxlaan 6, 5041 SB Tilburg

 
Douwe

Douwe (21) is een verdwaalde Randstedeling. Opgegroeid onder de rook van de Hoogovens in IJmuiden, besloot hij een flinke stap over de grote Noordzeeplas te maken. In Tilburg kan hij zijn grootste passie, schrijven, weer beoefenen als student aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. Hij is altijd op zoek naar de mooiste verhalen die hij op het digitale papier kan laten lekken. Van de lokale bakker tot aan de nieuwe topscorer van Willem II: al deze penomwentelingen kunnen vanaf september op wijzijntilburg.nl gelezen worden. Altijd met die ‘Randstadverwondering’ van hem, die hij toch niet uit kan schakelen in het Groene Hart van het Brabantse.