Weekendagenda Tilburg- 30 september/1 oktober

Op het grensvlak tussen september en oktober valt er weer genoeg te beleven in ons 013. Helaas ligt Culinair achter ons, maar wat dachten jullie van: het Dierenbuffet, Grand Opening van de AaBe Fabriek en Parijse rommelmarkt in de Spoorzone? Wij maakten opnieuw een handig overzicht met extra en aanvullende info.

Zaterdag 30 september

Het Dierenbuffet
Op zaterdag 30 september organiseert GroenRijk Tilburg een heus dierenbuffet. Een feestje dat geen huisdier zou mogen missen. Dierendag is bij GroenRijk al op 30 september! Kom met jouw hond, kat of knaagdier naar GroenRijk en laat hem of haar aanschuiven voor een gratis buffet, dit kan al vanaf 9 uur. Er mag gesmakt, geknabbelt en geslobbert worden. Dat wordt voor ieder huisdier en zijn baasje een onvergetelijke dierendag. Deze dag staat geheel in teken van dierendag!

Als je langskomt bij GroenRijk tijdens de dierendag krijg je:
-Gratis Dogwash
-Gratis goodiebag voor elke klant op=op
Tijd: 09.00-17.00 uur
Locatie: Stokhasseltlaan 39, 5049 TB Tilburg

Grand Opening van de AaBe Fabriek
Op zaterdag 30 september is het feest in de AaBe Fabriek! Met talloze feestelijke activiteiten en acties wordt de AaBe Fabriek officieel geopend. Als publiekstrekker komt The Voice of Holland-winnares Maan optreden! Tijdens deze dag is er in de AaBe Fabriek van Tilburg van alles te beleven. Er is een gevarieerd programma samengesteld met onder andere een kinderplein, diverse muziekoptredens, individuele winkelacties en demonstraties en een horecaplein vol foodtrucks van de verschillende restaurants uit de Piushaven. Voor jong en oud, er is voor ieder wat wils!

Als klap op de vuurpijl feest The Voice-winnares Maan tijdens de opening van de AaBe Fabriek gezellig mee. In 2016 won zij The Voice of Holland en dit jaar deed zij mee aan het televisieprogramma ‘Beste Zangers’. Daarnaast danst ze er dit moment op los in het televisieprogramma Dance Dance Dance! Het belooft dus een spectaculair optreden te worden dat je niet wilt missen! Haar optreden begint om 15.15 uur. De Grand Opening van de AaBe Fabriek vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur. Kom gezellig langs en ontdek wat ze te bieden hebben!
Tijd: 10.00-17.00 uur
Locatie: Aabe-straat 27, 5021 Tilburg

Waterjump Festival 2017
Zaterdag 30 september wordt er gedanst op het Waterjump Festival 2017! Omdat bezoekers deze zomer niet gemist kunnen worden, moet er toch één feestje gevierd worden. Er wordt hiervoor een eenmalig uitstapje naar de Spoorzone gemaakt, waar we 4 area’s in zullen richten.De early bird-tickets voor €10 vlogen er binnen 5 minuten uit en ook de €15 kaarten waren binnen een uur weg. De Regular Tickets á €20 zijn voor 80% verkocht en hier te bestellen.

Dit is de laatste zomer in Tilburg zonder Waterjump! Helaas is de locatie op de Twentestraat opgeheven, maar niet getreurd: in 2018 komt Waterjump terug op de nieuwe locatie.
Tijd: 14.00 uur-02.00 uur (zaterdag en zondag)
Locatie: Burgemeester Brokxlaan 6, 5041 SB Tilburg

Zondag 1 oktober

BockBierFestival bij RAW
Minimaal 8 verschillende bockbieren, een overdekt terras, live muziek en gezelligheid bij RAW in de Spoorzone. Het herfstseizoen staat voor de deur en dat betekent tijd voor Bockbier. RAW start oktober met een gratis bierbokfestival!

Tijd: 15:00 – 23:00 uur
Locatie: Burgemeester Brokxlaan 79-8, Tilburg

TRR Bosloop
De TRR-Bosloop wordt tegenwoordig vijf keer per jaar georganiseerd door een aantal enthousiaste leden in het prachtige Reeshofbos. Daar wordt een parcours van twee-en-een-halve kilometer uitgezet, wat één tot zes maal gelopen kan worden. De bosloop is voor veel hardlopers een eerste kennismaking met de wedstrijdsport. Vooral de laatste jaren geniet de bosloop weer een grote populariteit onder de wedstrijdlopers en recreanten. Iedereen kan deelnemen aan de bosloop, lid of geen lid van TRR. Inschrijven kan op de dag zelf bij The King of Italy. Deelname is €2,50

Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Locatie: Reeshofbos

Bokbierfeest bij de Zeven Geitjes
De Zeven Geitjes organiseert het jaarlijkse Bockbierfeest. Vanaf zondag worden de heerlijke donkere biertjes daar weer geserveerd en om dat te vieren komt Jazzband Lamarotte langs. Zij zorgen voor gezelligheid met oude stijl jazz muziek. De toegang is gratis!

Tijd: 11:00 – 17:30 uur
Locatie: Reeshofdijk 18, Tilburg

Boekpresentatie Jan Verweij bij Gianotten Mutsaers
Deze middag praat Jan Verweij over twee boeken: Bij mij in de klas…gouden verhalen uit het onderwijs (waaraan hij ook een bijdrage geleverd heeft) en Je weet nog niet half hoeveel, zijn debuutroman. Robin van Zuylen – pseudoniem van Jan Verweij – beschrijft in deze ‘kleine kroniek’ Je weet nog niet half hoeveel het principe van perspectief innemen: de invalshoek bepaalt niet alleen de intentie of de kleur van het waargenomene, maar zelfs (en vooral) de inhoud daarvan.

Wil je deze middag bijwonen? Stuur een mail naar info@gianottenmutsaers.nl. Toegang is gratis!

Tijd: 15:00 – 16:30 uur
Locatie:
Gianotten Mutsaers

 

Douwe

Douwe (21) is een verdwaalde Randstedeling. Opgegroeid onder de rook van de Hoogovens in IJmuiden, besloot hij een flinke stap over de grote Noordzeeplas te maken. In Tilburg kan hij zijn grootste passie, schrijven, weer beoefenen als student aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. Hij is altijd op zoek naar de mooiste verhalen die hij op het digitale papier kan laten lekken. Van de lokale bakker tot aan de nieuwe topscorer van Willem II: al deze penomwentelingen kunnen vanaf september op wijzijntilburg.nl gelezen worden. Altijd met die ‘Randstadverwondering’ van hem, die hij toch niet uit kan schakelen in het Groene Hart van het Brabantse.