WEEKENDOVERZICHT 1/2/3 FEBRUARI

Het weekend staat weer voor de deur! In Tilburg is er altijd meer dan genoeg te beleven, zo ook dit weekend. Zo kun je vanavond dansen bij Disco Snolly, zaterdag de Tricolores zien spelen tegen Groningen en zondag naar het 2e Tilburgs Winter Wonder Circus.

Vrijdag

Disco Snolly
Elke 1e vrijdag van de maand is het allerleukste disco feestje in de Cul de Sac. Zo ook vanavond! Trek je disco outfit aan en neem je vrienden mee! Tot 23:00 uur is de entree gratis. Daarna €3,- p.p. of €5,- voor een duo.
Tijd: 22:00 – 04:00 uur
Locatie: Cul de Sac, Heuvel 48 Tilburg

Krakerspresentatie Veul Gère 2019
Jaaahaaa Veul Gère heej un nieuw nummerke om te presenteren! Op 1 februari 2019 knallen ze ‘m derin, de entree is gratis, de pils stao kaaaud! Zorg dagge op tèèd zèèt want vol=vol! Wa kunde allemaol verwááchte? Veul leut, veul optreejes van goei artieste ohjèh en ök nog wè van Veul Gère!
Tijd: 20:30 – 00:00 uur
Locatie: Café Brandpunt, Piusplein 7, Tilburg

Yardbird Club Tour
Op vrijdag 1 februari komt Rotterdams populairste clubavond eindelijk naar Tilburg toe voor een avond gevuld met de beste hiphop en R&B van vroeger, nu, maar vooral die van morgen!
Tijd: 23:00 – 04:00 uur
Locatie: Club Smederij, Burgemeester Brokxlaan 8-82, Tilburg

Single presentatie CV De Jassen
Single presentatie CV De Jassen mmv:
* Johnny Purple
* Bart Schuermans
* Duo Knotsgek
* Frank Smeekens
* Dorini’s
* De Alpenzusjes
De Presentatie is in handen van Jasper van Abeelen
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Café de Slijterij, Heuvel 42, Tilburg

Snollebollekes X Het Grote Foute Après Ski Feest
Op 1 februari knal je uit je panty met SNOLLEBOLLEKES bij ons in Tilburg tijdens het GROTE FOUTE APRES SKI FEEST. Alles kan en niks is te gek! Viva la Apres Ski. Wat je kunt verwachten? Carna-house, party, feest, apres ski, dance!
Tijd: 21:00 – 04:00 uur
Locatie: PKHS, Heuvelring 94, Tilburg

Theater Rotterdam (Pieter Kramer)
Na succesvoorstellingen als Woef Side StorySnorroDe Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig brengt regisseur Pieter Kramer nu Shakespeares stuk-der-stukken. Een theatraal feest vol haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende songs. Waar je bij moet zijn. Of niet te zijn. Nee, wees er maar bij. Tickets vanaf €15,- bij Theaters Tilburg.
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Het Zuidelijk Toneel
Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van de aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks van Het Zuidelijk Toneel. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt en het spel van Han Kerckhoffs. 
Tijd:
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Xenopus-avond
Vrijdag 1 februari zullen twee ervaren varanenkwekers, Paul van Dijk en Gerard v.d. Berghe, een lezing verzorgen. Paul en Gerard zijn vorig jaar samen op reis geweest door Australië. Deze natuurliefhebbers bij uitstek zijn hierbij niet alleen op zoek gegaan naar de door hun zo geliefde varanen, maar ze hebben zoveel meer natuurschoon vast weten te leggen. De prachtige beelden zullen voorzien worden van boeiende verhalen.
Tijd: 20:00 – 23:00 uur
Locatie: De Oliemeulen, Reitse Hoevenstraat 30, Tilburg

Zaterdag

Willem II – FC Groningen
Willem II speelt op 2 februari thuis tegen FC Groningen. Gaat de Trots van het Noorden puntloos naar huis?
Tijd: 19:45 – 21:45 uur
Locatie: Willem II stadion, Goirleseweg 34, Tilburg

Legends XL – Freestyle Edition
Op zaterdag 2 februari laat Legends Poppodium 013 ontploffen met een overheerlijke mix van hardere stijlen en ontelbaar veel breaklights! Trek je neon-trainingsjack en je meest kleurrijke Nikes aan en laat je van je fluoriserende sokken blazen door The Darkraver b2b Mental Theo, Warface, ZazaFront (live), Evil Activities en nog héél véél meer. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
Tijd: 22:00 – 04:00 uur
Locatie: Poppodium 013, Veemarktstraat 44, Tilburg

Dadodans
Rotsen, gebergte, graslanden, oerwouden. Er bestaan zoveel verschillende landschappen op onze planeet! In Mappamondo nemen een muzikant en een danseres hun enthousiaste publiek moeiteloos mee op een enerverende reis over de wereld. De aarde ruikt, de aarde klinkt. Met zand, aarde, water en stenen creëert het duo een eigen wereld vol kleuren en klanken. Een voorstelling die prikkelt om de natuur om ons heen opnieuw te ontdekken!
Tijd: 14:30 – 15:10 uur
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Hamlet – Theater Rotterdam
Na succesvoorstellingen als Woef Side StorySnorroDe Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig brengt regisseur Pieter Kramer nu Shakespeares stuk-der-stukken. Een theatraal feest vol haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende songs. Waar je bij moet zijn. Of niet te zijn. Nee, wees er maar bij. Tickets vanaf €15,- via Theaters Tilburg.
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Nederlands Blazers Ensemble
Harmonie en symmetrie zijn dé ingrediënten voor schoonheid. Het Nederlands Blazers Ensemble zoekt in Symmetries naar de ultieme schoonheid, waar passie en precisie elkaar ontmoeten.
Tijd: 20:30 – 21:40 uur
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Zondag

MuziekFabriek
Open Podium, gratis toegang. Laat je horen door het zelf te zingen of breng je instrument mee. Muzikale begeleiding door: Marco v.d. Velden, Hans Ligtenberg, Mike Draco, Sibojo Puntra en William Croonen en/of aanwezige muzikanten. Wil je deelnemen, meldt je dan bij Barend, Marco of Hans en je wordt ingedeeld. Ze starten om 14:30 uur.
Tijd: 14:30 – 17:30 uur
Locatie: Theater de Boemel, Burgemeester Brokxlaan 8-76

Waogeslouwe
Op zondag 3 februari aanstaande is het jaarlijkse Waogeslouwe in de bouwhal van de Carnavalsstichting Tilburg. Traditiegetrouw staan alle bouwers klaar om belangstellenden vol trots hun vorderingen van de bouw van de Carnavalswagens te laten zien. De bouwhal van Kruikenstad, gelegen aan de Ledeboerstraat 5, is van 12.00 tot 18.30 uur geopend. Toegang is gratis.
Tijd: 12:00 – 18:30 uur
Locatie: Bouwhal van Kruikenstad, Leideboersstraat 5, Tilburg

Piushaven Sessies – Zand & Dijk
Na een overweldigend succes van de voorgaande edities bij Eethuis Twintig gaan we ook deze herfst verder met onze Piushaven Sessies. Deze keer geven wij ons podium aan jazz talent. Zand & Dijk, een instrumentaal duo dat een combinatie van contrabas en gitaar laat horen, weet altijd de juiste snaar te raken.
Tijd: 15:30 – 17:30 uur
Locatie: Eethuistwintig, Piushaven 20B, Tilburg



Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.