Weekendoverzicht 12/13/14 januari

Foto: Merk Tilburg

Het is alweer het tweede weekend van 2018! Ook nu staat Tilburg zoals gewoonlijk weer bomvol met activiteiten en evenementen. Met onder andere deze week: de CD-presentatie van Veul Gère, Winnaars Party bij De Lollipop en het Waogeslouwe in de Ledeboerstraat. Kortom een gezellig weekend in Tilburg!

Vrijdag 12 januari

CD-presentatie van Veul Gère bij Café Brandpunt
Gullie dacht zeker dè Veul Gère stil had gezeten? Nèè dacht ut nie. Bijna ist zover, kunde wir horen dè al ut goeie van Veul Gère komt. Een avond vol gekkigheid meej onder andere De Phillies uit Helmond (maakt nie uit) en Wim Kut. Fiske bouwen baoze!
Tijd: 20.30-03.30 uur
Locatie: Café Brandpunt: Piusplein 7, 5038 WL Tilburg

Nieuwjaarsborrel ABC! bij BANK15
De nieuwjaarsborrel zal plaatsvinden in BANK15. Op deze avond wordt bij BANK15 ook ‘Kweektuin’ georganiseerd met deze keer de muzikale artiesten van Classroom Invites. Naast dat er geproost wordt kan er dus ook wat gedanst worden. Het belooft een mooie avond te worden, dus ben er bij!
Tijd: 19.30-23.30 uur
Locatie: BANK15: Spoorlaan 350, 5038 CC Tilburg

Waxbar Invites Bob Roche bij Gin Fizz
Dit keer is het de eer aan bassist, dj, liefhebber Bob Roche. Hij heeft al vaker gedraaid op onze Move Your Groove avonden met Fleur Kuijper aka Fleur du Bonheur. Hij bezit wel hele toffe funk en is ook zeker niet bang om jouw te verrassen met zijn platenkeuze. As usual rond de klok van 21:00. Laat je weekend beginnen bij Gin Fizz! Gratis Entree | 18+ | Bar open om 16:00
Tijd: 21.00-04.00 uur
Locatie: Gin Fizz: Oranjestraat 4, 5038 WC Tilburg

Beroerte (Albumrelease) + Figgie bij Cul de Sac
2018 wordt ingeluid met een nieuw album van Beroerte. Nederlandstalige liedjes die gaan over zeilen, lekker kriebelen, en natuurlijk de Fiat Multipla. Denk aan een mislukt huwelijk tussen Dinosaur Jr. en Boudewijn de Groot. Bijna poëtische teksten, bombastische drums en de lekkere gitaarriffs zorgen voor een toffe luisterervaring van het publiek. Entree is gratis!
Tijd: 21.00-23.00 uur
Locatie: Cul de Sac: Heuvel 48, 5038CS Tilburg

Füchse Duisburg – Tilburg Trappers
Vier op een rij voor de Trappers? Slechts een duel dit weekend voor de koploper in de Oberliga Nord. Vrijdagavond staan Füchse Duisburg en Tilburg Trappers tegenover elkaar in de Kenston Arena. De voorsprong van lijstaanvoerder Tilburg op de Duitse opponent bedraagt 13 punten. Voor de derde keer dit seizoen kruisen Füchse Duisburg en Tilburg Trappers de degens. De (tussen)stand in de onderlinge tweestrijd is 1-1. Op 13 oktober van het vorige jaar kenden de Tilburgers geen mededogen met Duisburg (5-0), terwijl de gastheren op 1 december de zegereeks van Trappers (16 overwinningen op rij) een halt toeriep. De thuisploeg won in de Kenston Arena met 4-0.
Tijd: 19.30-22.30 uur
Locatie: Kenston Arena: Margaretenstraße 17-19, 47055 Duisburg, Duitsland

Zaterdag 13 januari

Dub Sessions 11: Asfaw Soundsystem + Giraffe Soundsystem bij Hall of Fame
Nog maar net bijgekomen van die ongelofelijk diepe bass vibraties bij Dub Sessions 10? Nee? Dan staat nu toch alvast de volgende editie van Dub Sessions voor je klaar, met Asfaw soundsystem en Giraffe Sound. De host Humble Lion Sound heeft er het volgende over te melden: Asfaw Soundsystem en Giraffe zijn weer samen terug in de Hall. Na ruim twee jaar hebben we ze weer opnieuw uitgenodigd. Inmiddels zijn ze beide uitgegroeid naar dikke 6 scoop soundsystems. Dub Sessions 4 “The Belgium Connection” was al een groot succes maar dat zal deze keer nog grootser gaan uitpakken. Tickets zijn hier te bestellen.
Tijd: 22.00-04.00 uur
Locatie: Hall of Fame: Burgemeester Brokxlaan 6, 5041 SB Tilburg

RTL4 De Beste Van NL – Winners Party bij De Lollipop
De uitslag is bekend! Met 36% van de stemmen is café De Lollipop, volgens RTL4 The Challenge, een jaar lang “het beste café van Nederland” En dat gaan we keihard vieren met FeestDJ Dennis. Miss Travestie Tilburg 2014 Mystique Royale, Miss Travestie Tilburg 2015 Roxxy en de huidige Miss Travestie Tilburg Valerie Blue zijn natuurlijk ook van de partij. Alleen de beste hits en de hele nacht hoge kortingen. Het personeel komt zelf ook langs met gratis shots voor iedereen. Gratis entree!
Tijd: 21.00-04.00 uur
Locatie: De Lollipop: Paleisring 25, 5038 WD Tilburg

Open rondleiding bij Schrobbelèr
Op zaterdag 13 januari organiseert Schrobbelèr weer een rondleiding op basis van open inschrijving! Van 13:30 tot 15:30 uur krijg je een kijkje in de keuken van onze kruidenlikeur waar je ondergedompeld wordt in de wereld van Schrobbelèr! Altijd afsluitend in Schrobbelèrstijl! Neem gezellig je vrienden, familie, kennissen mee of wie dan ook en beleef samen met ons deze Bourgondische middag. Wij kijken er naar uit jullie te ontvangen! Tickets kosten €15,50 en zijn hier te bestellen.
Tijd: 13.30-15.30 uur
Locatie: Schrobbelèr: Polluxstraat 29, 5047 RA Tilburg

Singlefeestje bij Poppodium 013
Tilburg! We back! Was jij ook zo trots op die eerste CD-single die je had met dat ene topnummer op? Weet je nog welke dat was? Kom hem in onze bakken opzoeken terwijl je zeemzoete herinneringen ophaalt met je beste vrienden! Pak jouw single uit de bakken en geef hem af bij de DJ! Dit is het Singlefeestje! Wij nemen bakken met duizenden cd-singles mee: van The Spice Girls tot Celine Dion. Van Robbie Williams tot Hanson. Van de nieuwste dance tot de classics uit de jaren 80. Tickets zijn hier te bestellen.
Tijd: 23.00-04.00 uur
Locatie: Poppodium 013: Veemarktstraat 44, 5038 CV Tilburg

Zondag 14 januari

Waogeslouwe
Altijd eens willen weten hoe die prachtige carnavalswagens van d’n Opstoet worden gebouwd? Grijp je kans en kom gezellig op zondag 14 januari 2018 een kijkje nemen in dé Bouwhal van Kruikenstad! Naast rondleidingen door de bouwers, blaast een aantal kapellen een sfeervol deuntje. Natuurlijk vermaken de kleine Kruikjes zich met knutselen in het Tjeukehok of tijdens het schminken. Kom dus zondag 14 januari 2018 helemaal gratis naar het Waogeslouwe in de Bouwhal. Breng gezelligheid en enthousiasme mee, dan zorgen wij voor de bar en eetkraampjes. Tot dan! Alaaf!
Tijd: 12.00-18.30 uur
Locatie: Ledeboerstraat 5, 5048 AC Tilburg

Nieuwjaarsborrel 2018 bij Café Restaurant The Talk
Café Restaurant The talk nodigt u graag uit om onder het genot van een hapje en drankje, terug te blikken op het afgelopen jaar en gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar. Zij hopen u te mogen verwelkomen op zondag 14 januari 2018 vanaf 16.00 uur!
Tijd: 16.00-20.00 uur
Locatie: Café Restaurant The Talk: Heuvel 20, 5038 CP Tilburg

Spuls Blaosfist bij Café Tribunaal
Na het succes van de afgelopen jaren is het ook dit carnavalsseizoen weer zover… Op zondag 14 januari 2018 organiseert KV de Steunzolen een carnavaleske middag waar verschillende bands komen optreden. De perfecte gelegenheid om te genieten van een lekker stukje muziek en bij te praten met andere bands, verenigingen en carnavalsliefhebbers. Natuurlijk zal ’t Host, huisorkest van de Steunzolen ook van zich laten horen. Noteer deze datum vast in je agenda, hier wil je bij zijn!
Tijd: 13.00-18.00 uur
Locatie: Café Tribunaal: Heuvel 14, 5038 CN Tilburg

Jesse

Jesse (19) is een sportieve mbo-student aan de Rooi Pannen in Tilburg. Hier is hij begonnen aan de opleiding marketing, communicatie en evenementen. Hij gaat de uitdaging aan om een leuke en informatieve stage te lopen bij Wij Zijn Tilburg.