WEEKENDOVERZICHT 15/16/17 FEBRUARI

Carnaval hangt in de lucht dit weekend. Maar ook naast al die gekkigheid is er zat te doen in onze stad. Pro tip: geniet vooral even lekker van dit het lenteweer.

Vrijdag

Gaande <3 BUG A BOO – Valentine w/ FS Green
Gaande en Bugaboonl slaan de handen ineen voor een mega hete Valentine Special. Op vrijdag 15 februari wordt 013 omgetoverd tot één groot liefdesparadijs waarin je boven danst op extra hete hiphop, R&B en future sounds. Beneden kun je scharrelen met je (nieuwe) crush en samen love songs zingen bij de hiphopkaraoke. Do we got a date, shawty?
Tijd: 23:30 – 04:00 uur
Locatie: Poppodium 013

De dag na Valentijn: Troost me-nu!
All you need is… lekker bier!
Speciaal voor alle harten die tijdens Valentijn in duizenden stukjes zijn gebroken: lijm de boel weer aan elkaar met ons Troost me-nu!
4 verwarmende bieren + bierbitterballen voor maar €15,-
Reserveren kan via https://stadsbrouwerij013.nl/tafel-reservering/
Tijd: 12:00 – 23:00 uur
Locatie: Stadsbrouwerij 013

De Joazeetie! Bingo
Jaozeetie! Een prachtige Tilburgse uitspraak als reactie op een sterk verhaal of op een onwaarschijnlijke gebeurtenis. De Jaozeetie is een rariteitenkabinet dat met zo’n 50 verhalen met een typisch Tilburgse twist te zien is op het Stadsbalkon in de LocHal. Wist je trouwens dat Tilburg de grootste bingostad ven Nederland is? Daarom wordt op 15 februari de Jaozeetie Bingo georganiseerd: een bingo met een Jaozeetie-draai. Bingozeetie! Neem bewapend met je bingostift (of gewoon een pen) plaats op de tribune van het trappenlandschap van de LocHal en waan je even in een industriële variant op Bet Kolen. Door het glas zie je de contouren van de roze-gele Jaozeetie-kast op het Stadsbalkon. Initiatiefnemers van De Jaozeetie, Bas Horsten en Noortje van Venrooij draaien aan de bingomolen, roepen de nummers om en zorgen voor toffe prijzen… uiteraard ook met een Tilburgse twist. Voor 5 euro (contant en bij voorkeur gepast te voldoen aan de deur) kun je meespelen én krijg je meteen je eerste drankje. Meld je van te voren aan via kennismakerij@bibliotheekmb.nl, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Tijd: 19:30 – 20:30 uur
Locatie: LocHal

Tilburg Trappers vs. Hanover Scorpions
Wedstrijd in het kader van de hoofdronde Oberliga Nord seizoen 2018-2019
Tijd: 20:00 – 23:00 uur
Locatie: IJssportcentrum Tilburg

I’m So Fuego – The Kick Off Where Latin House Meets Afro House
Met een dik geluidssysteem van Club PKHS, de tropische decoratie van I’m So Fuego, het allerleukste publiek en natuurlijk de beste artiesten van dit moment zorgt I’m So Fuego voor de ultieme strand beleving.
D-rashid en Stefan Vilijn zijn de big boys in de latin scene, met hun kenmerkende afrohouse beats en keiharde latinhouse releases is stilstaan geen optie!
De avond wordt gehost door Vocab Leon!
Tijd: 23:00 – 04:00 uur
Locatie: PKHS

Turn Up The Remixes Café
Vanaf 15 feb een wekelijks concept en beleef de begin dagen van de house weer opnieuw 🙏🏻
Tijd: 22:00 uur
Locatie: PKHS

Tineke Schouten
Al jaren behoort Tineke Schouten tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. Ze maakte meer dan twintig theatershows, introduceerde ontelbare typetjes, ontwikkelde sketches en tv-shows en schreef prachtige liedjes. Niet verwonderlijk dat deze vakvrouw een enorme schare aan trouwe fans opbouwde. Na enkele persoonlijke theatershows, neemt Tineke je deze keer mee langs haar succesvolle carrière. Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes passeren de revue. In een nieuw jasje, dat wel. En uiteraard kan Tineke het niet laten om deze show ook met nieuwe liedjes (ze neemt een zevenkoppig orkest mee!) en sketches aan te vullen. Een monument van een show, gegarandeerd een fantastische avond uit!
Tijd: 20:15 – 22:35 uur
Locatie: Theaters Tilburg

Zaterdag

Ladi Dadi
Ladi Dadi komt naar Tilburg! Zaterdag 16 februari komt het feest, waar je de lekkerste Hip Hop en R&B classics voorbij hoort komen, naar Club Smederij. De line-up bestaat uit de beste DJ’s uit de scene die al actief waren in die gouden periode. Tijdens deze reis naar waar het allemaal begon, komen alle pareltjes uit de Hip Hop, R&B, New Jack Swing, Reggae, Soul en Funk voorbij.
Tijd: 22:00 – 03:00 uur
Locatie: Club Smederij

Louwdiner 2019
Proost! Lekker eten! Bourgondisch samenzijn! Genieten! Dát – in combinatie met kei veel humor, entertainment en onwijze gezelligheid – is het Louwdiner! Traditiegetrouw dineren alle verenigingen en inwoners van Kruikenstad voorafgaand aan het bal met de Prins en zijn gevolg. Samen genieten we van een heerlijke dis en een leuk showprogramma. Dat mág je niet missen!! Kom dus op zaterdag 16 februari 2019 in jouw mooiste, bijpassende carnavalsoutfit naar Poppodium 013. Na het Louwdiner is aansluiten het Prinsebal.
Tijd: 17:00 – 20:11 uur
Locatie: Poppodium 013

Prinsebal 2019
Na een geweldig diner waar onze Prins samen met zijn complete gevolg zich mengt tussen alle enthousiaste kruiken, kruikinnen en verenigingen van binnen en buiten Kruikenstad ontstaat een geweldig feest met verschillende optredens. Feest? Feest! Ja écht, FEEST! Het Prinsebal is hét feest van de Prins van Kruikenstad en iedereen is welkom! Poppodium 013 barst uit zijn voegen met optredens van bekende artiesten in de grote zaal! En alsof dat nog niet genoeg is, vindt in de foyer het kapellenfestival plaats met een geweldige line-up van fantastische blaaskapellen. Om jouw moment met de Prins en zijn Adjudant te vereeuwigen, kan je bij binnenkomst met hen op de foto. Grijp deze kans aan om hem te verrassen met een leuk, origineel cadeau in het thema van de avond.
Tijd: 19:30 – 23:11 uur
Locatie: Popodium 013

Gil & Megas: EP Release
Ze hebben de Juice nog steeds, Gil & Megas zijn back! Het Tilburgse hiphop duo zette in 2016 nog onze Jupiler Stage op zijn kop met de release van hun ‘Juice’ EP en liet daarbij zien dat ze moeiteloos de rol van ‘Tilburg’s nieuwe hiphop beloftes’ vervullen. Dit is een titel die het tweetal met hun derde project wil waarmaken. Het duo geeft aan dat ze met hun nieuwste EP ‘Het Gaat Beter’ een unieke sound creëren, waarin ze invloeden van hiphop, house & pop blenden. Vanavond stappen Gil & Megas naar de Hall of Fame om daar het publiek te laten wankelen op tunes als ‘Versnelling’, ‘Uit de Streets’ en ‘Leef The Life’.
Tijd: 20:30 – 22:30 uur
Locatie: Hall of Fame

Kweektuin | Music
Beginnend of gevestigde artiesten, creatieve combinaties, iedereen is welkom. Kom uit je safe zone, pak het podium, want Kweektuin is een plek waar je op je bek mag gaan – of niet. It’s up to you. Creëren is een proces en bij ons krijg je de ruimte om je skills met een publiek te delen. Take the stage!
Tijd: 21:00 – 01:00 uur
Locatie: Bank15

Zondag

Pinnekesmiddag, Gin Gezèèk
Na het Snertconcert gaan we snel naar café De Slijterij, want we willen Gin Gezèèk! We willen wèl lekkere pinnekes, lekkere pilskes en lekkere muziek!!
Tijd
: 15:00 uur
Locatie: Café de Slijterij

Singer Songwriter Middag
Op zondag 17 februari staan Sam Otten en Marvin Timothy bij Bolle op het podium.
Tijd: 14:00 – 18:00 uur
Locatie: Café Bolle

Klûnen Tilburg
Zondag 17 februari is het weer zover, dan gaan we weer dweilen van kroeg naar kroeg! We starten om 14:00 uur, dus perfect voor de zondag-middag-borrel in Carnavalstijl. Dit jaar vieren we ook de Kruikenverloving tijdens het Klûnen! Vier het mee samen met Loense Lieske & Hendrikus van Bom tot Zjoere op hun verloving!
Tijd
: 14:00 – 20:00 uur
Locatie: Korte HeuvelRedactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.