WEEKENDOVERZICHT 15/16/17 JUNI

Het weekend staat weer vol gepland met leuke activiteiten! Zo kun je bijvoorbeeld vrijdag en zaterdag bij RAW genieten van de lekkerste biertjes tijdens Biergarten Zomerfestival. Zondag kun je in de zomerse sferen blijven door een bezoekje te brengen aan Mercado d’Ibiza. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal leuke evenementen die je niet mag missen. Foto: Biergarten Tilburg.

Vrijdag 15 juni

Biergarten Tilburg Zomerfestival bij RAW
Biergarten Tilburg is terug met een zomerfestival! Op 15 & 16 juni geniet je in de zomertuin en borrelfabriek van ijskoude bieren, prachtige live muziek en food om je vingers bij af te likken. Proef de zomer bij Biergarten Tilburg!
Tijd: 16:00 – 00:00 uur
Locatie:
RAW, Burgemeester Brokxlaan 79-8 Tilburg

Waxbar met DJ Gregoire bij Gin Fizz
De wekelijkse avond bij Gin Fizz met disco, boogie, funk, jazz, afro en house! Met deze week DJ Gregoire.
Tijd: 21:00 – 04:00 uur
Locatie: Gin Fizz, Oranjestraat 4 Tilburg

Let’s Go Vrijmibo bij Qlubhouse 
De allereerste editie en wie weet volgen er meer! Om kennis te maken zorgt Qlubhouse voor lekkere hapjes.
Tijd: 17:00 – 20:00 uur
Locatie: Qlubhouse, Tivolistraat 6 Tilburg

BBQ bij Hall of Fame
Elke eerste zaterdag van de maand kunnen de liefhebbers van Hip-Hop, R&B en alles wat er tussen zit, hun hart ophalen bij BBQ. Sinds 2007 is BBQ uitgegroeid tot een toonaangevende clubavond in het Amsterdamse nachtleven. Dat betekent al 11 jaar lang knallen en pilaar in de Nederlandse hip hop scene. En om het 11 jarige bestaan kracht bij te zetten, gaat BBQ voor het eerst het land in en dalen ze op 15 juni af naar de HOF in Tilburg met de vaste gasten LUC, Lion Kojo, MC Lentini en ontvangen ze een speciale act.
Tijd: 23:00 – 04:00 uur
Locatie: Hall of Fame, Burgemeester Brokxlaan 6 Tilburg

Zaterdag 16 juni

Biergarten Tilburg Zomerfestival bij RAW
Biergarten Tilburg is terug met een zomerfestival! Op 15 & 16 juni geniet je in de zomertuin en borrelfabriek van ijskoude bieren, prachtige live muziek en food om je vingers bij af te likken. Proef de zomer bij Biergarten Tilburg!
Tijd:
13:00 – 00:00 uur
Locatie:
RAW, Burgemeester Brokxlaan 79-8 Tilburg

Feestelijke opening van Stadsbrouwerij 013
Het is bijna zover! Stadsbrouwerij 013 opent feestelijk haar deuren op zaterdag 16 Juni met live muziek, foodpairing uit hun bourgondische keuken en natuurlijk de heerlijke 013-bieren van de tap! Jij bent van harte welkom om hierop te komen proosten!
Tijd: 18:00 – 01:00 uur
Locatie:
Stadsbrouwerij 013, Piushaven 1 Tilburg

Taal ende Teken – publieksdag bij Regionaal Archief Tilburg
Taal en schrift staan centraal op zaterdag 16 juni tijdens de publieksdag ‘Taal ende Teken’ van Regionaal Archief Tilburg. Hoe onderhielden minnaars vroeger contact met elkaar? Waarom was ‘schelm’ in de zeventiende eeuw een zware belediging? Hoe schrijf je met een kroontjespen of ganzenveer? Waarom ziet het handschrift van vroeger er heel anders uit dan het onze? Communiceren met gebaren, hoe doe je dat? Deze en andere zaken over taal, schrift en alles wat daarbij hoort, passeren de revue tijdens de publieksdag.

Tijd: 11:00 – 17:00 uur
Locatie:
Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 Tilburg

Zondag 17 juni

Wipeout Tilburg op het Koningsplein
Voor het eerst zal het Wipeout parcours te vinden zijn in het centrum van een stad: namelijk in Tilburg! Ga jij voor de optie ‘recreatief’ en leg jij het parcours op jouw manier en op jouw tempo af? Of ga je voor ‘competitief’, race je over de baan en ga jij als dé winnaar van Wipeout naar huis?
Tijd: 10:45 – 20:00 uur
Locatie: Koningsplein, Tilburg

2e T-Samba Festival op de Heuvel
Tijd: 13:00 – 19:00 uur
Locatie: De Heuvel Tilburg
Divertimento presenteert op zondag 17 juni de tweede editie van het T-Samba Festival. De Tilburgse Heuvel stroomt van 13:00 – 19:00 uur vol met liefhebbers van sambamuziek. De toegang is gratis.
Tijd: 13:00 – 19:00 uur
Locatie: 
De Heuvel, Tilburg

Ronde van den Besterd 2018
Wegens succes van vorig jaar, dit jaar weer een nieuwe editie van hét wielerevenement op vaderdag voor jong en oud. Vóór het wielerevenement dit jaar ook een hardloopevenement, de Besterdmijl.
Tijd: 10:00 – 15:30 uur
Locatie: Besterdplein, Tilburg

Mercado d’Ibiza in de Wagenmakerij
Voor de vierde op rij organiseert MAF Events het lifestyle event Mercado d’Ibiza. Op zondag 17 Juni vindt de grootste Bohemian Hippiemarkt van Tilburg plaats in de Wagenmakerij. Meer dan honderd stands, unieke food- en drinkcourts en activiteiten voor jong en oud maken van Mercado d’Ibiza een bijzonder feest dat gepaard gaat met authentieke Ibiziaanse sferen.
Tijd: 12:00 – 22:00 uur
Locatie:
Wagenmakerij, Burgemeester Brokxlaan 2-8 Tilburg

KraftBier Rondleiding en Proeverij in BANK15
Tijdens een rondleiding wordt er kort wat over de geschiedenis van het Tilburgse bier verteld en hoe dit zich heeft ontwikkeld tot waar zij nu zijn. Je krijgt inzicht in het brouwproces en ziet, voelt en ruikt de ingrediënten en het productieproces. De proeverij bestaat uit een aantal proefglaasjes ambachtelijk gebrouwen Tilburgs KraftBier en lekkere hapjes uit een van de aanwezige keukens.
Tijd: 16:00 – 18:00 uur
Locatie:
KraftBier, Spoorlaan 350 Tilburg

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.