WEEKENDOVERZICHT 24/25/26 AUGUSTUS

Foto: Desperados Roadshow 2018 ©

Het laatste weekend van augustus staat voor de deur. Langzamerhand komt alles weer op gang na de zomervakantie maar gelukkig is er het hele jaar door ieder weekend genoeg te doen hier in Tilburg! Lees snel verder als je benieuwd bent wat er dit weekend te beleven is.

Vrijdag

Tilburgs grootste back-to-work vrijmibo bij Bar Leonardo
De zomervakantie zit er weer op. Iedereen is weer aan het werk. Het enige voordeel is: dat het weer tijd is voor vrijdagmiddagborrels. Waar Tilburg Eet organiseert samen met Bar Leonardo de grootste back-to-work vrijmibo van Tilburg!
Tijd: 17:00 – 23:00 uur

Kweektuin I Music I Talent bij BANK15
Begin de vrijdagmiddag lekker met een chille borrel, een goed hapje eten en fijne muziek. Naast dat je kunt proeven van de hapjes uit het foodlab, geniet je ondertussen van Kweektuin | Music!
Tijd: 16:00 – 01:00 uur

Kaketoe: the last dance bij RAW 
Op vrijdag 24 augustus is het alweer tijd voor de laatste Kaketoe van deze zomer. Op het Tilburgse strand van RAW dansen we voor de laatste keer de zwoele zomernacht in op de beste afro, funk en disco!
Tijd: 18:00 – 01:00 uur

DJ Tone bij The Cat’s Back
Zomeravonden bij The Cat’s Back! In de maanden augustus en september hebben ze wekelijks een tof programma voor jullie klaar staan met o.a. hun classic hip-hop residents, live muziek, BBQ’s, DJ-sets en leuke feestjes.
Tijd: 21:00 – 03:00 uur

Tilburg Trappers oefenwedstrijd tegen Bietigheim Steelers
Tilburg Trappers neemt de jacht op de vierde Oberliga titel op rij uiterst serieus. In de oefencampagne krijgt de formatie van coach Bo Subr vijf loodzware klussen voor de kiezen. Vrijdagavond bijt men het spits af tegen Bietigheim Steelers.
Tijd: 20:00 uur

Zaterdag

Nog 1 keer De Joazeetie! in NS16
De Jaozeetie is een verzameling van vele mooie verhalen uit Tilburg. Zoals over de Siberische grondeekhoorn die vooral in Azië voorkomt…. en in Tilburg. Zaterdag 25 augustus nog 1 keer te bewonderen in NS16.
Tijd: 11:00 – 18:00 uur

Grotto Live met Awash 
Kom lekker genieten van Brabantse poprockband Awash rondom de boom bij Grotto met een lekker biertje erbij! Een gratis toegankelijk concert in het hart van de Oude Warande.
Tijd: 15:30 uur

RoyalTea Volle maanvaartocht in de Piushaven
De Piushaven biedt een schat aan verhalen over de geschiedenis van de industriestad Tilburg en het ontstaan van de lokale biodiversiteit. Meer weten over de haven en haar geschiedenis? En dat onder het genot van een Royal Tea -een high tea op hoog niveau-? Het kan met een Royal Tea op het water.
Tijd: 20:00 – 22:00 uur

Bierestafettes & Perfect Friday bij Café de Boekanier
Na een hele week hard trainen tijdens de TOP week wilt de Boekanier graag zien welke groepjes het hardst kunnen drinken. Daarom stellen zij op vrijdag hun Café beschikbaar als strijdtoneel waarop jullie elkaar kunnen uitdagen voor een bierestafette. Pils in overvloed, want op de Perfect Friday beschik jij met je intro- of vriendengroep voor maar €29,50 over je eigen Perfect Draft tapje met maar liefst 6 liter bier.
Tijd: 13:00 – 04:00 uur

TOP week afsluiting bij Café Van Horen Zeggen
De laatste dag van de TOP week 2018! De hele week hebben groepjes tegen elkaar gestreden. Wie zal de winnaar worden van de TOP-week 2018 bij Klein Cafe Van Horen Zeggen? Nog 1 laatste keer lekker knallen met de afterparty!
Tijd: 13:00 – 04:00 uur

Zondag

Dwalen op de Dwalerij
De gezelligste zondagsmarkt de Dwalerij is op 26 augustus nog lekker in vakantiestemming. Kom ook dwalen langs de mooiste panden, de leukste winkeltjes en de gezelligste kraampjes.
Tijd: 10:00 – 15:00 uur

Boekenmarkt: Boeken rond het Paleis in Tilburg centrum
De sfeervolle Boekenmarkt wordt georganiseerd door de Stichting dr. P.J. Cools msc. Het is de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland en geldt als een van de populairste van ons land. De markt wordt ondersteund door een aantrekkelijk literair en muzikaal programma, op diverse locaties, in samenwerking met vele culturele organisaties.
Tijd: 09:00 – 16:30 uur

Willem II – Heracles Almelo in het Willem II Stadion
Zondag 26 augustus komt Heracles Almelo op bezoek in het Koning Willem II stadion. Gaan de Tricolores opnieuw op jacht naar 3 punten?
Tijd: 12:15 – 14:15 uur

Swim to Fight Cancer Tilburg in de Piushaven
Eén op de drie mensen krijgt kanker. Het is een ziekte waar helaas velen van ons mee te maken krijgen. Deze organisatie wilt geld inzamelen voor gericht kankeronderzoek, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.
Tijd: 13:30 – 23:00 uur

BUG A BOO X Pastels | R&B Garden
Heerlijk weg zakken in de tuin, Live Art, dansen op de lekkerste R&B glijders en wat is een zomeravond zonder eten? Ze maken het extra tropisch.
Tijd: 16:00 – 00:00 uur

De Thuin bij BANK15
Geniet van de heerlijkste disco/ (deep)house/ tech house, met een ijskoud (speciaal)biertje in je hand.
Krijg het strandfeestgevoel en voel je thuis in deze achtertuin. Allemaal in de binnenstad van Tilburg.
Tijd: 15:00 – 21:00 uur

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.