WEEKENDOVERZICHT 25/26/27 JANUARI

Het weekend staat weer voor de deur! Het ijs is langzaam aan het dooien en we zijn klaar om erop uit te gaan. Dat is maar goed ook want er is weer meer dan genoeg te doen. Nieuwsgierig? Lees snel verder! Foto: Studio Tilburg.

De Grote Opening van de LocHal
Kijk tijdens de Grote Opening je ogen uit in de iconische LocHal. Hier ontmoeten uitersten elkaar. Van skater tot stropdas, iedereen is er welkom. Tijdens dit weekend serveert de Bibliotheek LocHal je een voorproefje van alles wat de LocHal je te bieden heeft. Kom experimenteren met de nieuwste technologie, een expositie bekijken of deelnemen aan een workshop of debat.
Kijk voor het volledige programma op www.openinglochal.nl.
Tijd: 
Vrijdag 10:00 – 01:00 uur
Zaterdag 10:00 – 19:00 uur
Zondag 10:00 – 19:00 uur
Locatie: LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg

Vrijdag

De Brief voor de Koning
Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Daar opent hij het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt, winnaar van de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de afgelopen vijftig jaar. Plotseling springen ridders, kastelen, jonkvrouwen en geslepen spionnen uit de bladzijden. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri, die een nacht in een kerker moet doorbrengen voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan, met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. En dat avontuur is niet zonder gevaar.
Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

The King’s Singers
In 2017 traden ze op in een zo goed als uitverkochte concertzaal en nu keren de geliefde King’s Singers terug. Een ensemble met een bredere repertoirebeheersing is nauwelijks denkbaar: moeiteloos schakelen de zangers tussen madrigalen uit de Renaissance, volksliederen en zelfs jazz- en popnummers. Maar ook voor de ‘klassieke’ twintigste-eeuwse muziek van Takemitsu en Ligeti draaien zij hun hand niet om. Het topniveau dat het sextet in diverse stijlen bereikt, maakt dat ze nauwelijks in een hokje te plaatsen zijn. We dagen je uit het deze avond te proberen.
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Papi Chulo bij PKHS
Tilburg! De hitte van Zuid Amerika komt naar het PKHS! Na uitverkochte edities in Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden, Venlo en Roermond komt Papi Chulo nu naar Tilburg! Een heerlijk tropisch feest met DJ’s, MC, Live act & Entertainment!
Tijd: 23:00 – 04:00
Locatie: PKHS, Heuvelring 94, Tilburg

Sjeanse im Schnee
Na een lange dag op de piste, komt hij ’s avonds (vol blauwe plekken) bij de plaatselijke après skibar Club Smederij aan en zet hij zijn zinnen weer op één ding: precies, vrouwen. Na het betalen van de €5,- entree aan de deur, ontmoet hij daar Slick Rick en Geilla Heilla: dé twee hotshots en ladykillers van de piste. En (zoals de collega’s op kantoor) maken zij, samen met de lekkerste skileraressen aan hun zijde, Vieze Jantje helemaal belachelijk.
Tijd: 23:00 – 04:00 uur
Locatie: Club Smederij, Burgemeester Brokxlaan 8-82, Tilburg

Zaterdag

Muzikale workshop Een huis voor Harry
De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan! Lin de Laat, muziekdocente voor jonge kinderen en auteur van prentenboeken heeft een muzikaal programma gemaakt rondom het Prentenboek van dit jaar: Een huis voor Harry.
Tijd: 11:00 – 11:45 uur
Locatie: Gianotten Mutsaers, Emmapassage 17, Tilburg

Kleintje Carnaval
De jaarlijkse muziekavond bij Klein Café van Horen Zeggen met diverse carnavals orkesten.
Tijd: 20:00 – 04:00 uur
Locatie: Klein Café van Horen Zeggen, Stadhuisstraat 15, Tilburg

Silent Disco at PKHS
De eerste Silent Disco staat op het punt te beginnen. Jij kiest zelf waar je op los wilt gaan! PKHS heeft STUFI Techno & TRI poloski uitgenodigd voor de eerste silent disco in PKHS. Dat betekent dat jij samen met je vrienden danst op de lekkerste techno en hardbass van dit moment!
Tijd: 23:00 – 04:00 uur
Locatie: PKHS, Heuvelring 94, Tilburg

Leuterconcours 2019
Al jaren organiseren K.V. de Fènpruuvers het Leuterconcours; op zaterdag 26 januari vindt de 45e editie plaats in Theaters Tilburg. Het Leuterconcours is het ‘tonpraot’ evenement van Kruikenstad. Een ‘tonpraoter’ speelt in een op een podium geplaatste ton een bepaald typetje en maakt daarbij grappen en woordspelingen. Tonpraten is te omschrijven als amateur-cabaret, uitgevoerd in het plaatselijke dialect van de tonpraters.
Tijd: 20:00 – 23:59 uur
Locatie: Theaters, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

People of the Future | Kweektuin Music LIVE Techno x Hip Hop
Kweektuin is een platform waar je met je idee of concept experimenteert. Waar we de combinatie maken met ervaren professionals en met jouw doelgroep. En waar je skills worden getoetst en ontwikkeld. Zo biedt BANK15 een veilige plek voor de makers van morgen om hun ideeën om te zetten in business. Kweektuin is er voor iedereen die een idee, een concept of een plan heeft en wil kijken of het de wijde wereld in kan.
Tijd: 21:00 – 01:00 uur
Locatie: BANK15, Spoorlaan 350, Tilburg

Zondag

XL Wedding Event 2019
Op 27 januari 2019 is weer het XL Wedding Event , de grootste & leukste trouwbeurs van Noord-Brabant ,Nederland.
Tijd: 11:00 – 17:00 uur
Locatie: Koepelhal, Burgemeester Brokxlaan 2, Tilburg

Het Danspaleis
Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen. Of nou ja, eigenlijk voor iedereen die van swingen houdt! Helemaal in de stijl van jaren veertig en vijftig trekt De PlatenDraaier (PD) oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en polonaise: alles komt voorbij.
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Trio Da Kali & Well Quartet
Trio Da Kali is een groep fantastische muzikanten uit Zuid-Mali. Het trio bestaat uit zang, bas-ngoni en balafoon en geeft een hedendaagse twist aan traditioneel repertoire.
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeester 1, Tilburg

CD presentatie Bart Schuermans ft. Jè Jè tis wè
Een gezellige middag met medewerking van diverse orkesten uit Tilburg en daarbuiten,alsmede diverse artiesten. Entree is gratis!
Tijd: 14:00 – 19:00 uur
Locatie: Café Hoegaarden, Piusplein 2, Tilburg

Tilburg Trappers vs AHOUD Devils Nijmegen
Zondagavond speelt Trappers tegen AHOUD Devils Nijmegen. Onder leiding van de coaches Thijs Voorn en Herman van Ierland maakt de belofte al vorderingen. De spelers zitten lekker in hun vel en weten niet van ophouden.
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Stappegoorweg 3a, Tilburg

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.