WEEKENDOVERZICHT 8/9/10 MAART

Carnaval is helaas weer voorbij en de meeste Tilburgers moeten bijkomen van een geweldige editie. Gelukkig gaan we het weekend alweer in en staat er meer dan genoeg op de planning. Lees snel verder! Foto: Boter.

Vrijdag

Laten we eerlijk zijn bij Theaters Tilburg
Drie stellen zijn buren in een gebouw waar veel aan moet gebeuren. Tijd voor groot onderhoud! Als ze besluiten alles op tafel te gooien, blijkt dat er veel meer aan de hand is: ook hun eigen relaties kunnen een stevige opknapbeurt gebruiken. Want die van twee hoog negeren je in het trappenhuis, en heb je die schelle stem van de buurvrouw wel eens gehoord? Laten we eerlijk zijn: er is geen ergere stress dan burenstress! Dus kom gerust een kopje suiker lenen.
Tijd: 20:15 – 21:45 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Bertolf bij Theaters Tilburg
“Er zijn volgens mij twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en zij die muziek gebruiken als stemmingsregelaar”, aldus Bertolf. In Soelaas onderzoekt hij hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft hij eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Misschien allebei? En hoe zit dat bij de liedjesschrijvers die hij bewondert? Zingend, spelend en vertellend biedt Bertolf deze avond soelaas, op zoek naar de schoonheid en de troost.
Tijd: 20:30 – 22:35 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Amsterdam Klezmer Band bij Theaters Tilburg
In deze multimediale voorstelling speelt de band met de verwachtingen van het publiek, steeds balancerend tussen melancholie en euforie.
Tijd: 20:30 – 21:50 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Running013: Stadsbrouwerij 013
Om 20.00u vertrekken bij Stadsbrouwerij 013 voor een leuke route van circa 10 km. Rond de klok van 21.00u weer terug bij de brouwerij om gezellig na te socializen onder het genot van een lekker Tilburgsch biertje.
De eerste wordt aangeboden door Stadsbrouwerij 013.
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Locatie: Stadsbrouwerij 013, Piushaven 1, Tilburg

New Generation 12 t/m 16 jaar met Donny Roelvink in PKHS
Het grootste tienerfeest van Brabant barst weer los op vrijdag 8 maart in Tilburgs meest populaire club PKHS!
Tijd: 19:00 – 01:30 uur
Locatie:
PKHS, Heuvelring 94, Tilburg

Zaterdag

AaBe zweet voor het goede doel
Op zaterdag 9 maart wordt er in het winkelcentrum een mega grote schoenafdruk geplaatst. Er worden stempelkaarten uitgedeeld, waarbij het mogelijk is om voetstempels te sparen voor mooie prijzen. Hiermee kan onder andere kans gemaakt worden op een jaar lang gratis sporten bij Jetts.
Tijd: 09:00 – 17:00 uur
Locatie:
AaBe Fabriek, AaBe-straat, Tilburg

Rondleiding door Theaters Tilburg
Altijd al even op het toneel willen staan? Of willen zien hoe onze theatertechniek werkt? Of wil je juist meer weten over de architectuur van de, tot rijksmonument aangewezen, schouwburg? Neem dan een kijkje achter de schermen!
Tijd: 11:00 – 13:00 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Frank Boeijen bij Theaters Tilburg
Met zijn onmiskenbare stem weet Frank Boeijen zijn publiek recht in het hart te raken. Geen avond is hetzelfde met deze pionier in de Nederlandse popmuziek.
Tijd: 20:15 – 22:15 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Comedy Night bij Theaters Tilburg
Biertje met je vrienden en steengoede comedians: een prima zaterdagavond. Never change a winning concept: dus is er ook dit seizoen vier keer een Comedy Night.
Tijd: 20:30 – 22:20 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Willem II – De Graafschap
Zaterdag 9 maart komt De Graafschap op bezoek in Tilburg. Kunnen we de 3 punten in eigen huis houden tegen de Superboeren?
Tijd: 20:45 – 22:45 uur
Locatie: Willem II Stadion, Goirlese Weg 34, Tilburg

Boter. X Goldfished in Club Smederij
Een smeuïge clubavond met muziek van toen, nu en morgen in Club Smederij.
Tijd: 23:00 – 04:00 uur
Locatie: Club Smederij, Burgemeester Brokxlaan 8-82, Tilburg

Reopening van De Lollipop
20 jaar Lollipop. Een mijlpaal van 20 jaar vraagt om iets nieuws. Een frisse nieuwe look, een duidelijk nieuw thema, een nieuw logo en een heel nieuw concept.
Tijd: 21:00 – 04:00 uur
Locatie: Paleisring 25, Tilburg

Zondag

Studio Café Roeland Kooijmans bij Theaters Tilburg
Op de eerste zondagochtend van de maand ontvangt Roeland Kooijmans in Studio Café bijzondere gasten van het theater. Gasten: Femme van den Berg, Niki Jacobs, Hubby Jenkins, Jason Spyher, Louise Donker en Jostijn Ligtvoet.
Tijd: 11:00 – 12:30 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Holland Opera, Ragazze Quartet & Opera Zuid bij Theaters Tilburg
Geniet van dit wereldberoemde verhaal van de jonge zeemeermin die haar familie, waterwereld én stem opgeeft, uit liefde voor een jongen van het land.
Tijd: 14:30 – 15:30 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Hallo Familie bij Theaters Tilburg
Hallo Familie is een aanstekelijke dans- en theatervoorstelling van het creatieve team achter Liefde (winnaar Gouden Krekel 2017). Na het zien van deze voorstelling ga je heel anders naar je familie kijken.
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Allegria Quartet bij Theaters Tilburg
Allegria is een enthousiaste club van vier muzikanten: Wilma en Marcel Smulders (bekend van de Tilburgse countryband Savannah), Simon van ’t Hoff (piano) en Martie van der Ploeg (bas).
Tijd: 16:00 – 18:20 uur
Locatie: Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Après Winterstop Party bij Café Brandpunt
Het is tijd om uit je winterslaap te ontwaken en je stick en schoenen te poetsen. De dag die er echt toe doet is weer aangebroken: De hockeyzondag. Op 10 maart wordt de winterstop gevierd. Dit wordt gedaan met een feestje volledig in het teken van Après winter. Denk aan halve liters en je andere favoriete winterdrankjes. De dresscode is simpel: Goed gemutst.
Tijd: 21:30 – 01:00 uur
Locatie: Piusplein 7, Tilburg

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.