Weekendoverzicht 8/9/10 december

Foto: Tim Frenken

Nu Sinterklaas uit het land is, kunnen we uitkijken naar Kerstmis. De kerstboom kan weer gehaald worden en de verlichting mag van zolder komen. Dit weekend staat de voetbalderby Willem II – NAC op het programma. Ook wordt dit weekend Winter in Tilburg officieel geopend in de Heuvel. Tilburg is nu écht klaar voor de winter!

Vrijdag 8 december
Winter in Tilburg
Van 8 december tot en met 1 januari staat het centrum van Tilburg volledig in het teken van een winterse sfeer. De stad staat in december vol met sfeervolle winterterrassen waar bij een vuurkorf kan worden genoten van een heerlijke glühwein of warme chocolademelk met een dot slagroom.

Bovendien is het centrum versierd met feestelijke sfeerverlichting, houtsnippers en ruim 350 versierde kerstbomen. En op de (speciale) koopavonden en koopzondagen met verruimde openingstijden? Dan bestaat de kans dat een kerstkoor op straat kerstliedjes staat te zingen voor het winkelend publiek.

Ondersteunend aan de winterbeleving in Tilburg staan aan de route op het Pieter Vreedeplein, Heuvel en Piusplein diverse kermisattracties, zoals een familieachtbaan, Vang de Kerstman, een Kersttrein en natuurlijk een ouderwetse draaimolen voor de kleintjes. Nieuw dit jaar tijdens Winter in Tilburg is de Tubby Slides, een grote sneeuwglijbaan, die een prominente plek heeft op de Heuvel. Een must-see voor de winterliefhebber!

Tijd: Opening 16.00 uur
Locatie: Heuvel, Tilburg

Willem II – NAC
Dé Brabantse derby Willem II – NAC staat vandaag op het programma. De wedstrijd begint om 20:00 uur in het Koning Willem II Stadion. Gisteren hebben de supporters de spelers nog extra aangemoedigd tijdens de laatste training voor de wedstrijd. Dit hebben ze groot aangepakt met veel vuurwerk en een grote opkomst.

Tickets zijn niet meer beschikbaar, uitverkocht!

Tijd: 20.00-21.45 uur
Locatie: Goirlese Weg, 34, 5026PC Tilburg

Doors open – EVE
Kom jij ook? Eindelijk zijn we open, iedereen is welkom deze avond! Samen kijken en genieten in de Polygonale Loods, spoorzone Tilburg.

Na het dessert deze avonden serveren we ook nog een muzikale traktatie. Vanaf 22:30u zal DJ Dina, http://dinavandiest.com/, een swingende set verzorgen.

Naast een toffe plek om te drinken, eten en delen geeft EVE ook een podium aan nieuwe talenten. Onze kick-off vieren we graag met talent Dina.

Tijd: 16.00 uur
Locatie: Burgemeester Brokxlaan 1046, Tilburg

Zaterdag 9 december
Piushaven Wintergloed
Een cultureel havenfestival vol licht, ontmoetingen, muziek, optredens en warme lekkernijen. Op 9 december is de Piushaven een sfeervol verlicht decor voor een bijna kilometer lange, doorlopende culturele voorstelling in een winterse sfeer. Tussen de kop van de haven en Villa Pastorie kan het publiek op circa 18 locaties genieten van uiteenlopende optredens en voorstellingen.

Tijd: 19.00-23.00 uur
Locatie: Piushaven, Tilburg

X Kruispunt bij Bank15
Een kruispunt als ontmoetingspunt van diverse wegen, hier sta jij, welke kant ga je op? Op 9 december presenteert BANK15 ‘Kruispunt’ , waar talent, creativiteit en ondernemerschap een podium krijgt. De nieuwe generatie makers waar identiteit en passie centraal staat. Verwacht inspirerende verhalen, verschillende expertises en heel veel creativiteit omlijst met good food, muziek en uiteraard ook een biertje.

Tijdens Kruispunt komen live art, Spoken Word, Urban Design en Kweektuin samen. In samenwerking met spokenword artist Onias Landveld, Instinct One, Cheaque, verschillende kunstnaars en de creators movement van BANK15. Dus kom en laat je inspireren, have a good time, connect met de nieuwe generatie makers en join the creators movement!

Tijd: 16.00-1.00 uur
Locatie: Spoorlaan 350, 5038 CC Tilburg

Gratis Hamburger bij Johnny’s Burger Company
Johnny’s Tilburg is eindelijk officieel geopend en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Op zaterdag de 9e flippen zij 2 uur lang gratis burgers! Proef 1 van onze 125 gr. Classic, Johnny’s of BBQ burgers… (Max. 1 p.p.)

Tijd: 15.00-17.00
Locatie: Pieter Vreedeplein 4, 5038BP Tilburg

Zondag 10 december
Presentatie Carnavalskraker Bart Schuermans FT CV JÈ JÈ TIS WÈ
Een gezellige middag met artiesten en diverse orkesten van binnen en buiten Tilburg! Meer info volgt entree is uiteraard gratis! Zet deze datum vast in de agenda.

Tijd: 13.00-19.00 uur
Locatie: Café Hoegaarden – Piusplein 2, 5038 WL Tilburg

Frénk van der Linden en Mylou Frencken bij Gianotten Mutsaers
Mylou en Frénk zijn samen bij Gianotten Mutsaers, zondag 10 december om 13.00 uur. Zij interviewen elkaar en Mylou zal enkele liedjes zingen, het belooft een mooie middag te worden!

Tijd: 13.00-14.00 uur
Locatie: Emmapassage 17, 5038 XA Tilburg

Holy Moly Tilburg 2017 bij Club Smederij
Holy watte? HOLY MOLY moet wat Mannen van Spraakwater betreft dé kerstmarkt van Tilburg worden. Een knusse plek waar je met het hele gezin kunt genieten van leuk, niet-alledaags design, kunst, kleding, gadgets, food, drinks, muziek en uiteraard vermaak.

Na het succes van Yard Sale Tilburg eind van de zomer in de Smederijtuin is het weer tijd om opnieuw uit te pakken. Dit keer geheel in de kerstsfeer.

Tijd: 13.00-21.00 uur
Locatie: Burgermeester Brokxlaan 8-84, 5041SB Tilburg

 

Jesse

Jesse (19) is een sportieve mbo-student aan de Rooi Pannen in Tilburg. Hier is hij begonnen aan de opleiding marketing, communicatie en evenementen. Hij gaat de uitdaging aan om een leuke en informatieve stage te lopen bij Wij Zijn Tilburg.