“WIE KAN EEN SRV-WAGEN STALLEN?” – STADSSTRANDJE ZOEKT HULP

69666937_1702415779895647_6023512631288004608_o
Het was een markant decorstuk, de SRV-wagen van Beachy, welke afgelopen zomer de Schouwburgring sierde. Tot groot ongenoegen van sommige passanten en ondernemers "blijft dat lelijke ding hier de hele zomer staan? Afgrijselijk zeg!", klinkt het vanaf de overkant. De jongens van het strandje zijn behoorlijk verknocht aan het ding, "Het is alsof hij rechtstreeks uit Flodder komen rijden, iconisch en kneitertje nostalgisch. En alsof het uitzicht op de Schouwburgpromenade zo fantastisch is", lachen ze. Hij zal èn moet mee naar hun nieuwe locatie voor een groot stadsstrand in 2020, waarover de heren hun lippen nog stijf op elkaar houden.

Maar ze lopen nu tegen een probleem aan, “we willen onze wagen graag ergens stallen, maar veel plekken in de regio zitten vol”. De wagen hoeft maar een maand of 4 gestald te worden en gaat daarna gerepareerd worden, dit terwijl veel stallingen een jaartarief (dus voor 12 maanden) hanteren. Daarnaast is de wagen bijna 10 meter lang. “We hadden een stalling op het oog, maar deze liet ons vandaag weten een bizar hoog bedrag te willen van meer dan honderden euro’s en handje-contantje, zonder factuur. Hier hebben we geen goed gevoel bij”. De mannen zitten nu met hun handen in het haar en zijn dus op zoek naar een plek, achter een hek (overdekt is niet nodig), waar de wagen een paar maandjes mag doorbrengen. “Gewoon voor een net bedrag, bij aardige mensen”, geven ze aan.

Ze doen hiervoor beroep op hun netwerk, en nu ook de onze. De gouden tip ontvangt een krat Claro’s. Je kunt met ze in contact komen door middel van hun Facebook pagina.

Foto: Beachy. Hier rechtsonder zie je de SRV-wagen in actie als rijdende koelkast, tijdens een Silent Cinema.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.