Tilburgse textielrecycler Wolkat en label NoMode lanceren duurzame collectie

Textielrecycler Wolkat en ontwerpster Marieke Flipse van NOMODE hebben een duurzame mode-collectie ontwikkeld. De collectie is een reactie op de vervuilende textielindustrie die gekenmerkt wordt door fast-fashion. Op zondag 8 oktober is deze exclusieve collectie te bewonderen van 17:00 tot 18:00 uur in Villa de Vier Jaargetijden.

De lijn bestaat uit 10 items, elk gemaakt van 100% gerecycled textiel. Elk item is geïnspireerd op verschillende vormen uit de geschiedenis van de mode, herontdekt en samengevoegd tot een outfit. Alle items kunnen met elkaar gecombineerd, en over elkaar heen gedragen worden. De vele mogelijke combinaties zorgen ervoor dat de collectie geschikt is voor elke vrouw, ongeacht trends, cultuur of klimaat. Hierdoor ontstaat met maar 10 items een draagbare en volledig duurzame garderobe.

Met de collectie wordt een duidelijk signaal afgegeven aan de mode-industrie. Mooi, duurzaam en op grote schaal is allang geen issue meer. Wanneer gaan grote kledingmerken dit circulaire voorbeeld volgen?

Op zaterdag 14 oktober wordt de collectie gepresenteerd in de Westergasfabriek tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Op zondag 8 oktober vindt in Tilburg een exclusieve preview en expo plaats. Iedereen is welkom om de collectie te bewonderen van 17:00 – 18:00 uur in Villa de Vier Jaargetijden.

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.