WOO HAH! wint ‘IJzeren Podiumdier’ voor beste festival

Foto: Ben Houdijk

WOO HAH! festival wist de prijs te verzilveren voor ‘Beste Festival’ op de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren die jaarlijks plaatsvinden op Eurosonic Noorderslag. WOO HAH! won de prijs voor haar uitverkochte 4de editie. Ook programmeur Maarten van Vugt wist een prijs te verzilveren voor ‘Beste Programmeur’. WOO HAH! viert dit jaar haar lustrum op een geheel nieuwe locatie. WOO HAH! wordt georganiseerd door 013 poppodium en MOJO op het evenemententerrein van Beekse Bergen. 

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de vereniging Nederlandse Poppodia en – Festivals. De IJzeren podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, de nominaties komen tot stand doormiddel van een uitvoerige evaluatie van professionals binnen het Nederlandse live circuit. De leden van de collega VNPF verenigingen kiezen de uiteindelijke winnaar.

Programmeur Ruud Lemmen: “WOO HAH! heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, het festival wist zich al snel te ontpoppen tot een publieksfavoriet en het is erg fijn om te zien dat dit ook in de industrie wordt opgemerkt. Na de uitverkochte editie van 2017 en het verzilveren van deze prijs staat ons team te popelen om in 2018 een nog beter resultaat neer te zetten op een gehele nieuwe locatie in de natuurrijke omgeving van Beekse Bergen.”

De jury kende het festival het volgende rapport toe:

“Dit festival is in korte tijd boven verwachting enorm gegroeid: de bezoekersaantallen zijn verdrievoudigd, het bereikt, door uitgekiende marketing, ongelooflijk veel media. De actuele programmering is een uitstekende mix van zowel beginnende als meer gearriveerde artiesten. Het is zonder twijfel het belangrijkste evenement van de Benelux in zijn genre.”

Maarten van Vugt die vanuit de rol van MOJO boekingen verzorgt voor WOO HAH! verzilverde zijn prijs in de categorie ‘Beste Programmeur’

WOO HAH! vond voor het eerst plaats in 2014. De afgelopen jaren wist het festival al namen te strikken zoals Travis Scott, Cypress Hill, Chance The Rapper, Joey Bada$$ en Run The Jewels. Voor haar lustrum verhuist WOO HAH! naar een nieuwe locatie bij Beekse Bergen (Hilvarenbeek). Recent kondigde de organisatie de eerste namen aan met o.a. J. Cole, Joey Bada$$, 6lack, Lil Pump en meer.

Voor een volledige lijst van de winnende partijen kunt u kijken op www.vnpf.nl voor meer informatie over WOO HAH! festival kunt u terecht op www.woohahfestival.com

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.