WARM WELKOM: XU NOODLE BAR

IMG_3097
IMG_3096
IMG_3098
XU_logo

Anderhalve maand geleden opende Kelly de deuren van ‘XU Noodle bar’. En inmiddels is dat al bij veel Tilburgers bekend. Wij zijn langsgegaan om Kelly en XU welkom te heten in Tilburg én om wat meer te leren over XU. 

Een jaar geleden opende haar broer de eerste vestiging van XU in Eindhoven. Precies één jaar later opende Kelly de vestiging in Tilburg. Toch is er wel een verschil tussen de twee Noodle bars. In het kleinere zaakje in Eindhoven moet je zelf bestellen aan de balie. Het eten wordt wel gebracht, maar veel zitplaatsen zijn er niet: maximaal 40 man, schat Kelly. “Hier in Tilburg bedienen we onze gasten. Ook wordt hier alcohol geschonken en daar niet.” Kelly wilde meer uitdaging en besloot daarom een restaurant te openen met full service. Bestellingen opnemen, gasten bedienen en een ervaring meegeven, dat was haar plan.

Opmerkelijk is dat Kelly zelf geen horeca-opleiding heeft gedaan. Wel heeft ze ervaring opgedaan door mee te helpen in restaurants van familieleden. Na haar studie Psychologie aan Tilburg University en een HR-master in Nijmegen, begon ze aan een HR-baan. Ze heeft altijd gezegd dat als ze later helemaal gesetteld is (samenwonen, getrouwd en kinderen), ze wel de stap durft te zetten om een eigen restaurant te openen. Toch kwam ze terug op het wachten tot later: “Waarom niet nu? Nu heb ik nog geen kinderen en heb ik alle tijd nog om iets te beginnen.” Ze nam ontslag van haar kantoorbaan en heeft de sprong gewaagd. “Het was een spannende zet, maar ik heb er zeker geen spijt van! Het is zoveel leuker om dingen zelf te bepalen en in te richten. Elke dag ga je weer een nieuwe uitdaging aan.”
(Tekst loopt door onder de afbeeldingen)

Hulp van familie was er veel. Samen met haar moeder heeft ze de inrichting bedacht. Haar vriend heeft alles gebouwd en verbouwd: hij heeft extra muurtjes geplaatst, de keuken gebouwd en de bar getimmerd. Samen met haar broer heeft ze de kaart samengesteld. Het traditionele gerecht Mapo Tofu; tofu met gehakt en Sichuan pepers, staat daar bijvoorbeeld ook op. Dit gerecht is onbekend bij veel Nederlanders volgens Kelly, daarom durven veel mensen het niet te bestellen. Maar… “Vrijwel iedereen die het toch probeert vindt het superlekker.”

De naam XU komt van haar moeder. Het zijn de eerste twee letters van haar voornaam. Vroeger kookte zij altijd noedels voor het gezin. In het Chinees betekent XU ook ‘een opkomende ochtendzon’, dat is symbolisch voor een ‘nieuwe dag’, een ‘nieuw begin’, ‘iets moois’. Die zon zie je ook terugkomen in het logo van de noodle bar:

Ben jij ook benieuwd geworden naar de Noodles van Xu Noodle Bar? De zaak aan de Heuvelring is geopend van maandag t/m zaterdag.
Donderdag, vrijdag en zaterdag kan het nog wel eens druk zijn, maar geen nood! Reserveren kan door te bellen naar: 013-7856061.

 

Ingrid Peeters

Ingrid (22) woont al haar hele leven in Riel maar Tilly is toch wel echt haar stadje. Na een (te) lange tijd op de middelbare school (wat een feestje was dat) volgt zij nu lessen in Communicatie, natuurlijk ook in Tilburg. Hoewel Tilburg veel ‘lelijke’ plekken heeft, gaat Ingrid graag opzoek naar nieuwe verborgen parels in de stad… en dan het liefste restaurantjes, want eten blijft een grote hobby.