GUUS MEEUWIS HEEFT HET NIEUWE TILBURGSE VOLKSLIED GESCHREVEN!

We mogen inmiddels al 16 jaar genieten van het officieuze Brabantse volkslied ‘Brabant‘ van Guus Meeuwis. Maar sinds kort kunnen we onze trots nog specifieker richten op Tilburg dankzij zijn nieuwe nummer ‘Tilburg’. En dat zou zomaar eens het nieuwe volkslied van Tilburg kunnen worden.

In het lied vertelt Guus hoe hij langzaam van Tilburg is gaan houden, hoewel hij eerst helemaal niet van plan was om er te blijven wonen. Dat heeft hij toch gedaan en de stad heeft hem diep geraakt. “Tilburg door dik en dun, Tilburg en ik” is bijvoorbeeld te horen in het lied en “Ik ben er van gaan houden, de schoonheid zit in de mensen en in het rauwe”. En ‘rauw’ is natuurlijk een van de kernwaarden van Tilburg. De beste man laat met dit lied maar weer eens zien wat Tilburg voor haar inwoners kan betekenen. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat het dé nieuwe Tilburgse meezinger wordt!

Het nummer ‘Tilburg’ is één van de drie nummers die uit zijn gekomen als voorproefje voor zijn nieuwe album ‘Guus Geluk’. Je kunt het nummer hier al beluisteren op Spotify. Of kijk hieronder naar de live versie van ‘Tilburg’.

Floris Biemans

Floris (25) is zeven jaar geleden in Tilburg komen wonen om te studeren. Inmiddels ziet hij zichzelf als een echte Tilburger en is hij volledig ondergedompeld in de Tilburgse cultuur. Met één been voor de bar en één been erachter heeft hij de Tilburgse horeca de afgelopen jaren van binnen en van buiten leren kennen. Floris heeft Tilburg altijd gezien als een stad van vernieuwing, ontwikkeling en vooral veel potentie. Van Spoorzone tot Piushaven tot centrum, hij is overal graag te vinden. Voor Wij Zijn Tilburg gaat hij zijn kennis over de stad gebruiken om Tilburg eens flink onder de loep te nemen.