[VIDEO] ZILVEREN LEGPENNING VOOR WALTER HOEIJMAKERS VAN ROADBURN FESTIVAL

Walter Hoeijmakers, creatief directeur van Roadburn Festival, heeft van de stad Tilburg een Zilveren Legpenning ontvangen. Walter krijgt de onderscheiding ter ere van het 20-jarig jubileum van het festival, waarvan hij oprichter is. Hij ontving de Legpenning uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx. De Zilveren Legpenning gaat naar personen en instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Tilburg.
Onder leiding van Walter Hoeijmakers (53) is Roadburn uitgegroeid tot een toonaangevend festival in Europa op het gebied van ‘heavy music’ dat onlosmakelijk is verbonden met Tilburg. Het is innovatief, inspirerend en een boegbeeld voor de scene. Jaarlijks vindt dit vierdaagse festival in april plaats in Poppodium 013. Dagelijks trekt het festival 4.000 bezoekers. 75% daarvan komt uit het buitenland. Het festival is inmiddels een begrip in de stad en wordt breed omarmd door het lokale bedrijfsleven.

Walter Hoeijmakers heeft met het festival Tilburg internationaal op de kaart gezet. Het publiek reist vanuit de hele wereld naar Tilburg om deel uit te maken van een internationale community van liefhebbers van en artiesten binnen de heavy muziekstijlen. Het is een bruisende community met zeer specifieke muzieksmaken, leefstijlen, dresscodes en tattoostijlen en een altijd respectvolle en vriendelijke insteek. In bijna 20 jaar tijd is Roadburn ook uitgegroeid tot een creatief platform; een artistiek pelgrimsoord voor invloedrijke muzikanten, gezichtsbepalende en pionierende bands en jonge underground acts. Dit jaar vindt Roadburn plaats van 11 tot en met 14 april. Het festival is compleet uitverkocht.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.